Kan ni hjälpa mig? På riktigt.

Hmmmm, jag vet inte riktigt hur jag ska börja det här inlägget… jag går rakt på sak.

För ett tag sedan hörde en vän av sig till mig. Hans idrottande tonåring har börjat få en snedvriden inställning till mat, träning och hälsa. Den 13-åriga sonen äter knappt något alls i syftet att få en snyggare kropp. Bli deffad.

Det gör ont i hjärtat på så många sätt. Dels med mig egen historia av anorexia i tonåren som gör att jag fullt ut vet ångesten och smärtan det medför men också då jag ser hur träningsbranchen faktiskt påverkar en allt mer yngre publik till en inte så hälsosam syn på varken träning, kost och bild av vad hälsa och vältränad är. Och jag vet att det är viktigt att vända tankarna och beteendet så snart det bara går.

Jag har å min väns vägnar lagt ut massa krokar till vänner och kollegor i branschen som har stenkoll, som är asgrymma, försökt hitta information, inspiration och hjälp som är greppbar för en 13-årig idrottskille. Det är galet vad lite det finns. Så jag behöver er hjälp. På riktigt. Jag söker poddar, youtube-kanaler, instakonton etc med vettigt innehåll som kan hjälpa den här killen. Vård är så klart prio ett, men därtill behövs också inspiration åt rätt håll, för att hjälpa tankarna att vända.

Ge mig allt ni kommer på.

Tack ❤

Kram Elin

Annonser

4 thoughts on “Kan ni hjälpa mig? På riktigt.

  1. Mitt bästa tips är att stänga ner sociala medier tills en blivit frisk. Det är så lätt att det blir fel när en läser med ”sjuka ögon”. Dock tar det tid och mod att faktiskt välja att stänga ner sociala medier, då det på något sätt blir ett som ett knark. Men som sagt, alla är vi olika så bara för att det funkade för mig behöver det inte fungera för någon annan utan då kan inpirerande konton vara helt rätt väg. Jag skulle också rekommendera boken ”ortorexi, fixering vid mat och träning” skriven av Yvonne Lin och Anatoli Grigorenko. 🙂

    Gilla

  2. Vända sig till en seriös PT och kostrådgivare (som gärna ser lite så deffad ut) och prata med honom om hur man bygger upp en kropp på ett bra sätt. Man måste äta för att bygga muskler, annars bryts bara både fett och muskler ner. Dessutom föregås alltid en deff-period av en bulk-period. Jag tänker att när han får höra det av ngn som vet och som kan berätta, som han kanske ser vet vad hen snackar om (jag föreslår dock ändå en man) Så kanske hans attityd börjar påverkas. Man ska inte träna för hårt när man är i den åldern, men kanske att investera i timmar hos den PT för att bygga upp kroppen i det här fallet kan vara värt? När jag själv fick ätstörning trodde jag bantning var den enda vägen att gå. Hade ngn då berättat för mig att träning och bra mat var det som skulle hjälpa mig, hade det kanske sett annorlunda ut. Det är tyvärr inga länkar eller tips som du efterfrågade. Men så hade jag själv gjort om det var min son. Lycka till och kärlek!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s