Safe with signs…

Jag satt precis och uppdaterade lite inspo och info i gruppen jag trampar Halvvättern med i sommar. Inlägget handlade om kommunikation på hojen, när man kör klunga och mycket fokus på tecken/handsignaler.

Vi var ute ett stort She Rides-gäng i helgen och trampade i storm, sol och hagel… just den distansturen får ett ”gött mos” av mig, men det jag skulle komma till är just vikten av att kunna signalera/kommunicera när man hojar många ihop och tight.

När jag pendelhojar så tecknar jag av rutin, men brukar tänka på att det vore ju fantastiskt om alla andra också kunde bjuda på lite tecken i trafiken. Jag menar det kan vara rätt trångt och brötigt där på cykelbanorna och mångar trampar som om att de är ensamma på banan, dvs svänger hit och dit utan att kolla eller varna, undviker hål och hinder i sista sekund så detr är svårt för dem som kommer efter att hinna reagera etc. Så varför inte posta lite handsignaler för cyklister oavsett om man kör klunga eller ej.

Den här bilden hittade jag på Roadbike.io. Dock tror jag de flesta ”här i trakten” signalerar ”stop” genom att sätta upp handen i luften. Sen kan man ju vara verbal och jobba med ringklocka också…

Har på känn att pendelcyklisterna kommer öka rätt rejält i antal nu när sol och vår börjar titta fram. Och till alla She Rides:ianer jag trampade med i helgen, tuuuusen tack för en händelserik tur 😉

Ha en fin söndag så rockar vi igång ny vecka imorgon.

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s