Stolt ambassadör för MAMATUMMY DAY.

Det här är viktigt. På riktigt.

Det kommer allt mer träning för mammor, nyblivna mammor och gravida. Tyvärr finns det flera ”aktörer” som säljer in att om man som mamma anlitar deras träningsprogram ska man ”snabbt komma i form”. Det gör mig frustrerad… är det något man som gravid eller nybliven mamma INTE behöver hetsa med så är det väl att ”snabbt komma i form”. Det räcker (för mig) med att tänka på vad kroppen gått igenom för påfrestningar och förändringar och vad som faktiskt väntar en nybliven mamma för att med lite logik inse att det fåååår ta tid. No stress.

Därför. Bland annat därför är det viktigt med alla de aktörer som faktiskt kan sin sak om träning under och efter graviditet. Som certifierad MammaMage-tränare vill jag så klart lyfta fram MAMATUMMY DAY den 25/4. En dag som inte bara handlar om just träning utan har skapats för att uppmärksamma många av de fysiska besvär en graviditet kan bära med sig och som kan vara svåra att få hjälp med, men som framförallt behöver uppmärksammas.

Så nästa tisdag anordnas MAMATUMMY DAY på flera ställen runt om i landet. I Stockholm där jag bor kommer eventet hållas på Rosa Skrot, du kan läsa mer om dagen och schemat HÄR, men till exempel finns dessa aktiviteter:

13.15-13.45 Föreläsning och prova på ”Stark inifrån och ut”
Vad är egentligen diastas och har du MammaMage?

13.15-13.45 MammaRun praktiskt löppass kom-igång. Premiär för våra nya löpargrupper. OBS! Utomhus! Kläder efter väder.

14.00-14.25 Inspiration! Hormoner och hemorrojder ställer vanliga frågor som Katarina Woxnerud svarar på. Inget är för ”pinsamt”!

14.30 Föreläsning ”Träna mer”
När kan man börja med styrketräning, löpning mm?

17.30-18.15 Träning eller operation?
Kirurg och forskare Anders Olsson från SöS berättar om sin
studie om rektusdiastaser och erfarenhet av träning.

Är du nyfiken? Har du möjlighet att hänga på så gör det! Jag vill tacka Katarina Woxnerud och hennes grymma crew som ser till att detta händer och ger oss alla chans att utvecklas, lära, förstå och sprida kunskaper vidare. Ni rockar ❤

Kram Elin

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s