Att älska sig själv. Alltid.

Det är vad jag står för, vad jag liksom förespråkar och det ”budskap” jag vill sprida. Att ska ska älska oss själva, gilla oss själva, tycka att vi är awsome, härliga och unika precis som vi är, med allt det vi är.

Skulle tro att det är livets erfarenheter (en del kallar det åldern) som planterar trygghet och på något sätt tydliggör vad som är viktigt i livet, till exempel att en varm kram från sitt barn, att ärligt leende från någon du tycker om och ett riktigt skönt asgarv är mycket mer värt än att oroa sig för om håret ligger perfekt eller om jeansen sitter tightare än vanligt.

Det har verkligen tagit år att hitta hit och 99% av tiden spenderar jag mitt liv i love-myself-zonen. Sedan finns det dagar och stunder när den där andra enprocentaren slår till och kör en knock out på allt det där trygga och härliga. Jag gillar verkligen inte de stunderna när det dippar, när blicken fäster på det jag ogillar eller när blicken kanske snarare suddas av ogillande. De stunderna gör mig ledsen, tyst och tillbakadragen.

När det händer, för ja det händer, blir jag så otroligt besviken. Besviken på att jag inte kommit förbi den där sista procenten, att jag fortfarande kan döma mig så hårt efter egentligen så oviktiga saker. Det är mänskligt och det får mig att fortsätta utvecklas, ställa frågor till mig själv och andra, diskutera och ta steget förbi…igen. Men fasen att det är så djupt rotat, kraven på mig själv, kraven på oss själva, att vi är så hårda mot oss själva, att vi ser och memorerar sånt som är ”oviktigt” och gör det till en slags osund, osann och ohärlig verklighet.

Jag fortsätter att propagera att vi ska älska oss själva, som vi är, alltid. Att vi ska så ofta vi bara kan kliva in i zonen där vi är och känner oss awsome. Att jag , du, vi inte ska vara så hårda mot oss själva de gånger vi trampar snett. En stukad fot på vägen hindrar oss inte från att nå fram dit vi vill.

Massa kramar och awsomeness till er. ❤

Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s