Att odla en ny vana.

Något börjar hända, ett motstånd har börjat omvandlas till rätt trevlig rutin. Mitt koncept för att odla en nya vana verkar ha slagit rot för att börja blomma.

Jag snackar vintercykling (fint att jobba med paralleller som att blomma, eller hur…?). Eller cykelpendling på vintern. Jag har haft lite småkämpigt (I-landsproblem…jag vet) att ta mig an min CX och trampa till jobbet nu på vintern även om jag velat göra det, mest för att jag tycker is är läskigt då det gör ooooont att ramla. Jag gillar inte att ramla, är inte särskilt tuff och skulle säkert sätta mig i en snödriva och fulgråta om jag gjorde en ordentlig vurpa. Hittills har jag klarat mig att landa i mjuka snödrivor de fåtal gånger jag slirat omkull, så allt gott och ingen gulgrått med snor i hela fejjan.

Men det jag vill komma fram till är att genom att envist ta mig iväg trampandes till jobbet 1-2ggr/vecka så har det trot eller ej blivit en ganska trevlig rutin som faktiskt till och med har saknat när jag inte fått till det. Alltså kroppen och knoppen är ju häftiga.

Imorse föll snön, och även om jag inte direkt jublade så var det inte så att jag tvekade, tisdagar=cykelpendling, min cross Wilda stod redo, kläderna var framplockade och när jag rullade ut i ett ganska milt vinterlandskap bland snöflingor som virvlade så log jag. Ärligt och på riktigt.

Envishet, förberedelse, planering, glädje och kravlöshet har varit min framgång i att skapa den här vanan. Det vill säga en till två gånger i veckan är gott nog, de dagar det funkar med jobb och hämtning, bra kläder+dubbdäck, kompispendling med bästa Ulrika de gånger det går och framförallt: skit i tempot, bara gört.

Inte alltid så himla nice, ibland har jag struntat i det men nästan alltid har jag lite smågrinigt kört iväg och blivit glatt överraskad av feeeelingen varje gång.

Jag tror på det: Envishet, förberedelse, planering, glädje och kravlöshet. Jobbar med det på flera nivåer och bland annat med PT-klienter som behöver jobba in nya vanor i sina liv. Livsstilsförändring. Hållbar hälsa. Like it. Gott så.

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s