Stark varannan vecka.

Säsongen för ute-tramp med bara ben och armar närmar sig dag för dag, idag var det lite varmare vindar och dubbdäcken mötte bara grus och asfalt, is och snö har försvunnit, men lär väl komma tillbaka innan vi kan ropa tjooohoooo fullt ut. Jag veeeet, men en nypa positivt tänkande är ju aldrig fel.

Som det ser ut nu har jag tänkt att hålla fokuset på träningen den här våren och sommaren, att de lopp jag ska köra får vara mer en avstämning på om träningsupplägget ger resultat. Sen vet jag ju att det bor en vinnarskalle i mig så jag kommer säkert trycka de där pedalerna med allt jag har för att få de tider jag önskar, kan inte hjälpa det, sån är jag.

Just nu lägger jag mycket fokus på tröskelträning, styrkeuthållighet och hålla igång utetrampandet till dess att det blir lovely och jag kan rulla ut på racern med ren och skär glädje i hjärtat utan att huttra och vara rädd för isfläckar. Än så länge funkar det bra, tycker det ger mig något och framförallt har jag kul och känner mig driven. Kör en enkel varannan-vecka-periodisering som får hålla ett tag till innan den finslipas. Varannan vecka lägger jag extra tid på hojen och kan förvänta mig trötta ben i slutet av veckan, och varannan vecka är jag stark, när kroppen fått mer återhämtning.

Det fina är att jag de veckorna med mycket kvantitet, när jag känner mig sliten kan jag luta mig tillbaka lite i att det är ok, ok att det tar emot att inte alltid kunna leverera, att förstå varför och att det finns en tanke med det också. Sen kan jag ju även längta till den starka veckan, att få ta ”revansch” att då få känna att kapaciteten finns. Jo, jag gillart.

Hur gör du för att hålla glädjen och motivationen i din träning just nu?

Kram Elin

img_3114

 

Annonser

2 thoughts on “Stark varannan vecka.

  1. Elin…precis som du längtar jag till is och snöfritt …den där dan man likt Ronja ger upp sitt första vårskrik! Kanske mindre asfalt för min del ,,,mer barrtäckta stigar; kanske inte så blommig cykelstass utan mer solblekt skaljacka. Så nu ställer jag om träning till utelöpning; än så länge is och hala partier ….prövade i söndags…litet ringrostig kanske men det löser sig. Tack för tips om varannanveckas upplägg, fungerar säkert även för mig. Hur hålla motivationen igång …? jo…följa alla möjliga pass; lugna, lekfulla, stärkande om vartannat…och sen vårda en insikt om att vårskriket ingte ligger så långt bort!
    Bengt
    PS du talar så inspirerande om cykling…ska nog lämna in min båge på våröversyn…….sen drar jag …!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s