Hög på mina torsdagar.

Kanske har jag fått mig en ny favoritdag? Torsdagar? Känns så just nu, har varit ”hög” på livet sedan jag klev av hojen efter min morgonklass. Alltså de här torsdagsklasserna på Hötorget, hur kan jag låta bli att vara kär i dem? Salen, ljudet, deltagarna. De är fokuserade, engagerade och nyfikna. Efter varje klass har jag ett gäng just nyfikna deltagare med frågor kring upplägget, träning, cykling och det gör mig sååååå glaaaaad. Att de undrar, att de bryr sig, att de vill veta mera och att de gillart. Mums på hela alltihopa.

Håller kvar mycket fokus kring tröskelträning med lite lirkande på olika sätt. Det här bjuckade jag på idag på mina 45minutersklasser, både morgon och lunch 🙂

Uppvärmning 10min

Upptrappning till tröskel 5min.

*Intervaller 8/2/8/2/6

Nedvarvning 3min

*Förklaring på intervallerna: 8min aktiv tid/ 2min återhämtning/ 8min aktiv etc.

8 minutersintervallerna delas upp i 4st 2:or, 2min på tröskel, 2min strax över tröskeln genom att endast öka kadensen en aning, 2min på tröskel genom att sänka kadensen igen och sista 2min sänkt tempo och ökad belastning för att istället nosa mot styrkeuthålighet, fortfarande runt din tröskel.

Bägge åttorna byggs på samma sätt, sista intervallen på 6min ser ut så här: 3st 2:or, 2min på tröskel, 2min strax över tröskeln genom att endast öka kadensen en aning, sista tvåan antingen backa tempot och öka belastningen för att gå mer mot styrkeuthållighet, alternativt applicera belastning på den redan existerande högre kadensen för att lyfta intensiteten mot max de sista två minuterna.

Testa om ni vill, hoppas ni gillart.

Kram Elin

img_3108

 

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Hög på mina torsdagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s