Vägen till ”framgång” är inte att kunna allt utan att lära sig mer, och våga fråga.

Det vore helknasigt att tro eller säga att man kan allt, nyckeln till framgång är att behålla nyfikenheten, ödmjukheten, att erkänna att man inte kan allt och att våga fråga för att lära sig mer.

Tror jag lär mig något nytt varje dag, åtminstone minst en ny sak varje vecka. Jag lär mig av mina kollegor dvs PT:s, sjukgymnaster, instruktörer. Jag lär mig av mina klassdeltagare och klienter. Jag lär mig att samma sak kan vara lika men ändå så olika, att det aldrig finns enkla svar och ju mer jag lär mig desto mer finns det kvar att lära, och att det är just det som jag tycker är så otroligt spännande.

Kroppen är häftigt, den är enkel och svår på samma gång, häftig. Jag vet att glädje och inspiration kan lyfta utveckling och prestationer till nya höjder, att vi alla gillar olika så inte heller här finns det enkla svar. Jag vet att vi ibland måste våga vara obekväma, testa, ibland misslyckas för att lära oss ännu mer så vi kan lyckas bättre nästa gång. Jag vet att krav kan hämma men planlöshet ibland kan få vilja att dö ut. Jag vet att envishet är en gåva guld värd.

Flera av dessa så kallade kunskaper har jag vunnit och fått bekräftade av en alldeles fantastisk PT:klient som jag berörs och imponeras av varje vecka, varje gång vi ses. En kvinna med en CP-skada som jag började träna då hon ville bli starkare så hon skulle kunna hålla sitt barnbarn som var på väg till världen. Det var så det började, och det har blivit så mycket mer. Hon vågar mer, mer och mer. Flyttar sina gränser med mod, glädje och envishet. Nu så enormt mycket starkare, rörligare, lugnare, modigare, självsäkrare, med bättre balans och är så jäkla inspirerande. De senaste veckorna har vi boxats, hon tycker det är askul och sjusjalingen vad hon kan klämma till mitsarna.

Vi har lärt oss massor av varandra, på vägen från det första mötet till dagens boxning. Jag har frågat henne tuuuusen frågor, frågat kollegor, mamma och vänner om input. Hade jag inte vågat fråga efter vägen, hade jag nog inte från början vågat säga ja och då hade vi så klart inte hittat vägen fram dit vart vi är idag.

Vägen till ”framgång” är inte att kunna allt utan att lära sig mer, och våga fråga.

Kram Elin

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s