Svårt men värt.

Vet ni vad jag tycker är svårt emellanåt? Att göra saker efter mina egna förutsättningar. Just det, att göra saker efter sina egna förutsättningar är något jag framhåller extremt mycket både för mina PT-klienter och på mina klasser. Vi är alla olika, bär olika saker med oss i livet, har olika livspussel, olika drömmar, visioner och mål så självklart kan vi inte jämföra oss rakt av med varandra. Tycker vi ska inspireras av varandra, plocka russinen ur kakan och njuta av inspirationen vi får, men inte jämföra oss rakt av med varandra. Går inte.

Men jag vet. Det är inte helt lätt att alltid vara realistisk men ändå drivande. Att vara förlåtande mot sig själv samtidigt som man ibland måste utmana och hålla kvar när man helst vill sluta. Svårt, svårt och åter igen svårt.

Med tanke på mitt jobb, där träning är en del av mitt jobb så har jag ju fantastiska förutsättningar att få röra på mig dagligen, vilket jag tokälskar. Samtidigt har jag på ett sätt samma förutsättningar som alla andra föräldrar som jobbar heltid och vill förverkliga drömmar på samma gång som familj och relationer behöver få omtanke, engagemang och tid.

Så trots allt kan jag ändå ha svårt att få till de där specifika träningspassen som är bara för mig, utifrån de mål jag har. Det är då jag slänger avundsjuka tankar på de som verkar har full frihet och all tid i världen, för att en sekund senare ”nyktra till” i tankarna, vara extra tacksam för de förutsättningar jag faktiskt har, plocka ner kraven och sedan planera in det egna så gott det bara går. Och det må innebära att jag får avstå ensamhäng med en bok i soffan, shoppingturen eller seriemaraton på Netflix, eller förresten seriemaraton på Netflix får jag till även om det sker trampandes på trainern istället för i mysfåtöjen…

Vem har sagt att det alltid ska vara lätt? Men det är väl det som är en del av resan, och resan i sig är så värd.

Kram Elin

img_1987

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s