Vill gärna ha yin, riktigt jäkla yin.

Yin och yang. Både motpoler och kompisar. De kompletterar varandra och bägge behövs för balans.

Yin ger mig kravlöshet, icke presterande, fascia och bindväv, stilla, introvert, mörkt, lugn ända in i själen.

När jag kör yinyoga kanske jag låter vissa delar vara lätt rörliga och dynamiska som tillval för att sedan kunna stanna helt stilla. Men oftast så låter jag min yin vara riktigt jäkla yin. Om det är min egen praktik så vill jag gärna ha min yin tyst, ensam, avskalad och nästan brutalt ”in my own face”. Jag behöver den, i en värld, i ett samhälle där så mycket handlar om prestation, krav, måsten, borden, regler och allt möjligt och omöjligt att ta ställning till. Jag behöver den men det är inte alltid jag tar mig tiden till den, tar mig tiden till mig själv. Jag tror någonstans att motståndet sitter i att möta mig själv de perioder när det inte bara är ett lugn jag möter i själen, så där in my own face…

Jag tänker att vi alla behöver forma vår yoga till det vi är i behov av, nu, nu, nu. Det vi på riktigt själva behöver, inte det vi tror att andra skulle säga att vi behöver, eller på det sätt andra tycker att det ska vara… Det jag vill säga är att mitt sätt är inte ditt sätt. Jag tror inte riktigt på regler inom allt, inom yoga, i livet. Jag tror en del regler begränsar oss i att uppleva och leva inifrån och ut, och utifrån de vi är, de förutsättning och behov vi har. Så istället för att rama in allt, sätta stämplar på vad det är och hur det ska vara för att vara rätt hoppas jag vi kan känna mer inåt och utan definition ge oss själv av det vi behöver mest.

Det jag behöver mest just nu är yin, som är (för mig) riktigt jäkla yin. Det och modet att landa och faktiskt möta det som väntar.

Kram Elin

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s