Jag tror det kallas mognad…

Det här med ålder, både lite skrämmande och samtidigt rätt gött. Visst har jag dagar när jag inte fullt ut accepterar att det syns att jag är äldre än jag varit förut (ha ha ha), när jag känner mig lastgammal för att jag helt enkelt inte ”hänger med i tugget bland kidsen” och uppenbart lever ett annat liv än när jag var runt 20-årsåldern. Då hade jag nog kallat det tråkigt, idag kallar jag det kvalité.

För idag kan jag göra misstag utan att gå och gräma mig kring det i flera veckor, för jag vet att sånt händer, det kommer sannolikt hända igen, och jorden fortsätter snurra ändå. Idag kan jag ta att alla inte alltid älskar allt det jag gör, allt det jag är, men så länge jag står för det själv så är det all good.

Även om jag älskar att planera, ha stenkoll på allt på riktigt har några tusen back-up-planer på de flesta scenarion så kan jag uppskatta och garva åt det motsatta när kaoset väl infaller och de tusen back-up-planerna inte funkade.

Åren har lärt mig att lägga min energi på det som ger energi tillbaka (typ, i alla fall nästan alltid…) och istället för att hänga kvar i negativa mönster har jag lättare att se förbi energitjyvar och kan jag inte se förbi dem kan jag åtminstone identifiera dem.

Jag har förstått att jag inte kan vara bäst på allt, gärna jäkligt bra på några saker som jag brinner för, sedan får andra glänsa på det andra, eller så glänser alla ihop i en enda jäkla stor skimrande sparkle-hög.

Livet går inte ut på att bli bekräftad av andra, även om den typen av bekräftelse är härlig, boostande, tacksam och lovely så har jag lärt mig att ge mig själv en och annan klapp på axeln, stjäla mig en kram när jag behöver det som mest och känna att jag äger på att vara mig själv.

Jag tror det kallas mognad. Lite skrämmande men samtidigt rätt gött.

Kram på er och ha en fin vecka.

Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s