Min dröm-peak, hasta padangusthasana

De sista inlämningsuppgifterna för min senaste yogautbildning är inskickade, jag finslipar på spellistan inför min certifieringsklass och tycker det känns kul att preppa inför filmningen av klassen.

Ett tag trodde jag att jag aldrig skulle vilja köra någon annan yogaform än yinyoga, men nu när jag får chansen att med nya verktyg forma en vinyasaklass så tycker jag det är jättespännande. Jag vill göra yogan till min. Anta min utmaning att skala av det instruktiva jag redan behärskar och leda mer, mer, meeeeer med hjärta. Jag vill skapa Elin-yoga.

Min bakre rörelsekedja är inte den mest rörliga, jag jobbar för fullt för att styra upp ländryggen som liksom fastnat i ett läge och ogärna vill ge med sig, jag antar att alla timmar på hojen har något att göra med detta… Nåja, jag ser det som en utmaning. Men i och med detta så finns det en yoga position som jag liksom har en ”dröm” att kunna utföra graciöst, oforcerat och med ett lugnt ansikte…ha ha ha. Håll i er nu, positionen heter: hasta padangusthasana. HÄR kan ni kika på den.

Så självklart (?) blir det min peakposition i klassen jag jobbar med just nu. Det är inte särskilt akrobatisk, bombastisk och kanske inte allt ögonbrynshöjande. Men den har för mig varit ett mål, typ sedan jag för ett stort gäng år sedan satte igång den där dvd:n ”Ashtangayoga för nybörjare” och jag svärande studsande runt i lägenheten på ett ben med andra benets fot i min hand, böjd som en banan och tyckte att det var en rätt galen nybörjarövning… Inte nybörjare längre men jobbar vidare… Studsar runt lite ibland, svär lite ibland, ler lite mer, böj/sträck/böj kanske liiiite rakare än förra gången?

Äh, det blir bra, ni vet ju redan hur det är… att det är vägen till målet som är den egentliga resan så jag jobbar på.

Kram Elin

img_0848

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s