Ego-Onsdag till mig själv som mamma och till alla andra mammor

Jag har blivit bra på att plocka ner krav på mig själv i många situationer, tycker det är ok att göra knas ibland, inte vara felfri och därmed mår jag mycket bättre än jag gjorde för några år sedan när jag gärna ville vara ”perfekt”.

Det finns dock fortfarande en del i mitt liv där jag har höga krav, där jag har svårt att se realistiskt på situationer, där jag alltid styrs av hjärtat och där jag sällan känner mig tillräcklig. I min roll som mamma.

Jag vet att jag är en bra mamma, att jag alltid gör mitt bästa, att jag försöker förstå situationer innan de ens har uppstått, att jag verkligen på riktigt skulle göra vad som helst för den där lilla killen som är mitt hjärta.

Och just därför tänker jag idag vara glad för allt det jag är som mamma. Att jag låter hjärtat styra, att jag är precis som jag är. Idag när jag lagade mat sa han den där fina lilleman: ”Vet du vad jag vill ha allra mest just nu?” Nej, svarade jag och rörde vidare i köttfärssåsen. ”Kramar av dig min mamma”. Och sedan fick jag de där varma, mjuka och långa kramarna som känns så fint att ögonen tåras. De där kramarna jag kunde smyga åt mig när han var mindre och inte riktigt kunde rymma från mig…Jag känner dem fortfarande fast han ligger och sover på nedervåningen, och jag myser i hela mig när jag tänker på dem.

De var det finaste, ärligaste och bästa jag fått på länge.

Ego-Onsdag till mig själv som mamma och till alla andra mammor där ute som jag vet vrider och vänder på sig för att få vardagspusslet att funka. Som har det där gnagande samvetet om att inte vara tillräcklig, borden hit och dit… Vi är grymma. Och det ska vi minnas allra mest de dagar när det känns som ”värst” och njuta av som för mig idag, dagar när de är som bäst.

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s