Kärlek till cykelsalen, a very Happy Sunday.

Ooooooh, alltså jag är precis hemkommen efter en magisk (jaaaa, på riktigt utan att överdriva helt magisk) eventklass på Mälarö Träningsverk. Fantastisk anläggning, fantastisk personal, fantastiska deltagare och med den basen + Polar Club kunde jag ju inget annat än att rocka cykelsalen. Så till att börja med TACK för världens bästa Happy Sunday, hoppas det blir fler tillfällen att komma ut och härja på Ekerö.

Fyller på här hemma med kaffe och ostkaka, hur gott är det inte, kroppen är mör och jag liksom vibrerar av inspiration.

Så här…

När jag kommer till ett sådan ställe som där jag var idag så blir jag lycklig in i hjärtat, varför? Jo, för de har lagt lika mycket kärlek på cykelsalen som på alla andra salar. De värderar cykelklasserna lika mycket som andra klasser. Whooop whoooop för er, och alla andra ställen som gör samma sak. Det är tyvärr (om jag ska vara hård) rätt vanligt att man slänger in en hög cyklar i ett mörkt rum med halvtaskig ventilation och mindre genomtänkt belysning, eller att man gjorde det för 15år sedan och inte har uppdaterat sedan dess. Sen är man fundersam varför cykelklasserna inte är på topp…

Visst blommar yogan, crossfit, funktionella klasser etc men faktum är att även inomhuscyklingen utvecklas massor. Det som förut var att slänga på en random skiva och köra lite ”vers och refräng” (nu är jag hård igen) är numera såååå mycket mer. Om man vill att det ska vara mycket mer. Om man vill utveckla sina cykelklasser, sin cykelsal, sina cykelinstruktörer så finns det tusen möjligheter.

Och nej man behöver inte vara cyklist för att uppskatta cykelklasser inomhus med ett fysiologiskt syfte, med tydlig och välplanerad coaching och upplägg därefter, jag lovar för jag har mött massor av ”icke-cylikster” som älskar sensationen av att förstå vad det är de tränar, hur det ska kännas, varför de gör det etc. Effekten ger ju så mycket mer än det som sker bara där och då, just i cykelsalen, effekten är grym träning.

Så istället för att påstå att innomhuscyklingen är på väg att tappa popularitet, istället för att krydda cykelklasser med moves som inte hör hemma på en cykel (hård en tredje gång), satsa på en riktigt grym cykelsal, uppdatera utbud, vidareutbilda instruktörer och låt cyklingen vara så där awsome som den kan vara.

Ja, fasiken vilken Happy Sunday, nu ska jag mysa vidare, ostkakan ropar på mig.

Kram Elin


 

 

Annonser

One thought on “Kärlek till cykelsalen, a very Happy Sunday.

  1. Hej! TACK för en inspirerande blogg! Blir alltid pepp när jag går in och läser här:) Jag jobbar extra som instruktör, spinn, och bara älskart! Jag har lyckan att vara på en anläggning som förhoppningsvis snart ska uppdatera med nya cyklar, weeee! Dessa kommer förmodligen vara utrustade med både watt, rpm, puls-mätare:)) Men, jag känner mig lite dåligt rustad för att instruera med wattmätare! Har du något tips var jag kan hitta bra läsning om det? Fast det vore ju grymt förstås om du ville göra ett inlägg om det;) Ha det bäst!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s