Yoga varje dag.

Visst låter det härligt? Att varje dag avsätta en kort eller lång stund för sig själv, möta sig själv på mattan. Andas inåt och smälta alla intryck, upplevelser och låta tankarna flöda fritt så ny kreativitet föds och livet växer sig starkare.

Kanske utomhus en eftermiddag med ljumma vindar som leker i håret, eller i hemmets lugna vrå innan resten av huset har vaknat, när tiden nästan står stilla och naturens tysthet ger magisk lättnad.

Visst låter det härligt?

Men jag tycker det är svårt. Jag tycker det är frustrerande. Jag tycker det lockar fram tankar och känslor som jag helst inte vill förknippa med min yoga. Jag vill ha min yoga precis så som jag skrev ovanför. Jag vill ha den vacker, mystiskt, romantisk, kärleksfull och awsome.

Med läxan under min utbildning att yoga varje dag har jag fått möta en annan sida av min yoga.

Jag har yogat varje dag, på ett eller annat sätt. Ibland så där härligt flödande och inspirerat frigörande, ibland lugnt, vilande och återhämtande, men faktiskt mest just frustrerat och ifrågasättande. Ska det vara så här? Vad lär jag mig av det här? Vad lär jag mig av 15minuters ilsket hetsiga solhälsningar? Vad lär jag mig av en multitaskande yinyogapose som bara blir fysisk och noll mindfullness? Eller ett slött och oengagerat krigarflow?  Varför blir jag så frustrerad?

Det är ju just det. Jag har lärt mig massor…

Att yoga inte alltid är lovely, men ändå oavsett dess form får mig att uppmärksamma mitt jag. Att jag älskar det allt mer varje gång jag planerar in, prioriterar och ger det min tid. Att jag utvecklas fysiskt i yogan men också i inspiration kring flöden som får komma från hjärtat. Att jag inte än har hittat balansen i mina dagar då det är jäkligt svårt att varje dag hitta 15min till mig själv…

Jag fortsätter, envist, ännu nyfiket, fortfarande emellanåt med ”agg-yoga”, ändå passionerat och dedikerat. Och faktum är att jag vill säga ”testa du också” för jag fattar, känner och vet att det här är good shit, ska bara fatta vad frustrationen i ”yoga varje dag” kommer ifrån där inne.

Kram Elin

Annonser

7 thoughts on “Yoga varje dag.

 1. Mäh… Jag tror inte du förstår hur bra du är att sätta ord på en massa saker!!! I alla fall så tilltalar dina ord mitt inre 🙂 Du har just nu satt ord på tankar och känslor som snurrat runt i mig i en oformlig gegga 😉 Tack för det!! Än mindre förstår jag vad yogan lär mig i det där gegget… Jag har mitt i allt geggande tänkt att yogan kanske inte är min passion…

  Ha en rackansch bra fredag! Det skall jag och jag skall mysa och vila i din kloka visdom!
  Kram Jennifer

  Gilla

   1. Jag har kikat på Global yoga. Tilltalas av att den verkar ehhm, accepterande. Kanske även kan finnas plats för en i grund och botten vetenskapsnörd som jag. Jag tilltalas av yogans rörelse, att låta kroppen finnas och vara i positioner som vardagen inte ger kroppen. Jag tilltalas av yogans mentala träning och möjlighet att möta ett uppdämt behov att varva ner, fokusera. Sedan finns det delar i den österländska filosofin som jag har svårare att ta till mig, som inte lirar med mina ”sanningar”. Det är därför jag ideligen tvekar.

    Gilla

   2. Tror helt klart att global yogan passar dig. Jag är som du vill ha yogan tillåtande, ibland fysisk, andra gånger mjuk. Utmanande på olika sätt varje gång… Ta till dig det som ger dig energi och lust, låt det andra vila.❤️

    Gilla

 2. Jag tänker ”hellre lite och ofta än sällan och mycket”. När jag gick min lärarutb. undrade jag många gånger vad i all sin dar jag höll på med och kunde ibland nästan vara förbannad på mina lärare som ”tvingade” mig till alla dessa yigaläxor. (Skittramsigt-jag vet…) Men nu efteråt kan jag se varför och hur galet bra det blev! Om inte annat är det karaktärsdanande. 😉
  Det händer grejer när man yogar och det är bara att hänga med så gott man kan. 🙂 KRAM

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s