Tack för allt som format mig till den jag är idag.

Satt och klurade, på vad som formar oss till de vi är. Till de vi blivit. Medgång och motgång som format oss, som format mig. Kom på att på ett sätt är jag tacksam för alla motgångar jag mött, som gjort mig till den braiga person jag är, för så är det ju, en Ego-onsdag eller ej. Vi är ju jäkligt braiga, alla på vårt unika sätt, allihopa.

Jag har skrivit ett tacktal till mina motgångar. Läs det med äkta tacksamhet och helt utan ilska, för så är det på riktigt.

Tack alla ni som någon gång under mitt liv valt att exkludera och på så sätt visat mig vägen till styrka inuti. Ord som kanske sårade först, handlingar som kanske fick mig att backa fick mig sen att våga desto mer. Jag lärde mig att hitta kärnan av mitt jag, hitta mitt eget värde och och stråla stark när vi sedan möttes igen.

Tack till dig som inte trodde på mig, som fick mig att envist och tjurigt vilja bevisa både för dig och mig själv att jag visst kan, och jag kunde så mycket mer. Kunde så mycket mer än vad vi båda trodde och än är det inte över…

Tack till den som såg förbi, som valde att inte se mig, som istället såg sig själv, som inte lyfte blicken eller fokuset från sitt jag utan lät egot lysa starkare än en strålkastare. Jag ser dig, och jag vet att du nu ser mig.

Tack för alla tårar, all fulgråt, all ilska som fått komma ut, alla känslor som stannade inne så länge men som nu får härja fritt.

Tack till dig som vägrat att se mitt jag, det du vet finns här, som alltid funnits här men som du inte vill se. Du får mig att visa ännu mer, du får mig att leva ännu mer, du får mig att vara ännu mer av det jag är.

Tack till er som aldrig säger tack eller faktiskt kanske aldrig är tacksamma, det får mig att uppskatta andras hjälp och vilja visa min tacksamhet ännu tydligare.

Tack för alla vägbulor universum, de som lärt mig om livet, om mig själv. De som fått mig att kämpa, kriga på, de som gör att jag vägrar att vika ner mig, de som får mig att driva ännu mer mot mitt mål, mitt jag. 

Tack för allt som format mig till den jag är idag. Faktiskt på riktigt, tack.

Kram Elin

11844177_10152969764421366_976920079_n

Annonser

2 thoughts on “Tack för allt som format mig till den jag är idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s