Ååååh Umeååååå vi har saknat er!

Dagen D var här. Velothon var alltså på G. Jag har inte kört distans sedan Cykelvasan, skulle starta med en grupp (Plantronics)som jag visste var för snabba för mig, men tänkte att det är kul med sällis i starten och det får hålla så länge det håller. Det höll väl i ca 30minuter… men det kändes bra, tänkte att jag kör solo ett tag till någon klunga i mitt tempo dyker upp.

Ett tag hade jag en svans av herrar bakom mig, men de låg inte kvar efter en backe. Ett bra tag senare blev jag omkörd av en klunga, med en svans av eftersvansare som liksom sög in mig i klungan, Helt plötsligt var jag en del av en klunga som låg i perfekt tempo, jag kikade om och om igen på min fina Polar V650 och såg att puls, snitt-tempo, tid och hela kittet var el perfecto. Lugnt uppför, tryck utför och på platten. Det visade sig att det var Cykelintresse som låg där framme och drog oss andra så där tryggt och starkt som man kan tänka sig att ett gäng Norrlänningar ska göra. Käääärlek till er. I svansen lärde jag känna den cyklande polisen Joacim, vi var toksynkade i tempo och valde att smyga i förväg efter ett stopp i depån i Nynäshamn. Det var ren och skär glädje när gruppen kom ikapp oss en stund senare (när vi provat att hänga med två andra klungor utan att hitta det där magiska trygga tempot), och jag kunde inte låta bli att hojta ”Jaaaaaa Umeåååååå vi har saaaaknat eeeeer”. In i svansen igen och jag var nu rätt säker på att vi skulle hålla ända in i mål, eller som jag muntrade för mig själv ”det finns ingen anledning att släppa”. Så tack Cykelintresse för er fantastiska klungkörning som hjälpte mig till en fin tid, en ny cykelkompis, glädje och power ända in över mållinjen. Fi faaaasen vad ni är bra!

Jag gillar verkligen Velothon, kommer absolut gör vad jag kan för att köra det nästa år igen. Det var ”rockstar-känsla” att köra på bilfria vägar, skön bana och en awsome avslutning på cykelloppssäsongen. Bra stämning längs vägen, jag snickelisnackade med en hel del ”göbbar”, hann donera en av mina vattenflaskor till en stackare som tappat bägge sina, dela ut lite GT-tabletter till några med krampkänningar, skoja lite med några och tjoa tillbaka till påhejare längs vägen.

Dock hann jag se en hel del otäcka olyckor, jag hoppas verkligen att det gick bra för alla drabbade. Minns framförallt en riktigt otäck vurpa med en livlös cyklist intill ett betongblock. Det är verkligen cykelsportens baksida. Tänker på er som behöver det som mest.

Dagen innan, ja igår fick även lilleman prova att cykla Velothon, de körde Velothon Kidz Race. Alltså så bra arrangerat. Ledarmotorcykel, speaker och en hög överlyckliga minicyklister. Sött, tokhäftigt och inspirerande.

Tack å bock (eller ska jag säga ren) för en häftig dag.

Kram Elin

Annonser

4 thoughts on “Ååååh Umeååååå vi har saknat er!

 1. 💃🏾💃🏾💃🏾☀️😄🚴🏾✨ Älskar den här dagen och fullkomligt älskar att jag fick kicka igång den med dig❤️❤️❤️❤️❤️ Umeås cykelintresse alltså😄…sicka lyckostar!
  Nä, Nu ska jag ladda om för din cykelklass imorgon. Ses17.15 på Sveavägen🚴🏾✨ Natti, natti! 😘

  Gilla

 2. En får tacka för det fina berömmet, jag vill minnas att du och jag möttes i målfållan och de fina orden värmde gott efter alla mil i benen.

  Cykelintressets inofficiella motto har alltid vart ”Fart efter kamrat”. Vi släpper inte folk, alla ska kunna åka med och det så klart vara säkert och roligt. Med det sagt behöver det varken vara barnlek eller gå långsamt, vi tycker bara att det är roligare att åka och uppnå mål tillsammans.

  Det är stundtals svårt att ta ansvar för och hålla reda på en svans av okända cyklister som finns bakom gruppen, men vi hade er hela tiden i åtanke vid omkörningar och tekniska passager. Jätteroligt att du trivdes i vårt sällskap. Kom ihåg att det alltid finns plats för en till ren (som i djuret / klubbsymbolen) i flocken om du är på visit i Umeå.

  // christoffer ainek, cykelintresset umeå

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s