Att skilja på person och prestation.

Asaviktigt. Alltid. Så jag vill puffa extra för det idag, denna måndag, denna veckostart fylld med möjligheter, en ny vecka med ett mindset att kanske ta till dig.

Vi är ju så otroligt bra på att döma och bedöma oss själva, och då allt som oftast döma och bedöma oss själva efter prestationer. Vi applicerar prestationerna på våra personligheter och bakar samman dem som i ett pussel med bitar som inte riktigt hör ihop.

Om vi inte kan skilja på person och prestation kommer det bli svårt att våga anta utmaningar och möjligheter. För om vi inte lyckas med det vi förväntar oss prestera och lägger det uteblivna uppfyllda prestationskravet på oss som att vi som personer är sämre så kommer vi till slut inte våga mera. Då kommer vi börja spela alla våra kort safe i rädsla för att tappa ännu mera tro på oss själva.

Det kanske låter helt självklart, men ta dig en stund och fundera på hur du faktiskt tycker och tänker själv. Vad händer om du inte lyckas med något du tagit för dig i den mån du hade hoppats på? Ältar du det tusen gånger? Kan du distansera dig till det och se att nja…kanske just den prestationen inte blev vad du hoppats på men ändå veta att du i grund och botten är awsome?

Jag tycker det kan vara jättevårt och jobbar själv aktivt med det många gånger. Och ni vet, för varje vägbula man lyckas ta sig över så känns nästa så mycket mindre…

Du är inte en prestation, du är så mycket mer. ❤

Kram Elin

IMG_8776

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s