Snäll-onsdag

Igår på en av mina yogaklasser pratade jag om att vara snäll mot sig själv, ödmjuk och kärleksfull. Att skala av krav och kunna se sina förutsättningar, se på sig själv utifrån sina förutsättningar.

Jag älskar den approachen, det sättet att tänka, att dela och sprida en mjukare attityd mot oss själva.

På väg hem från sista klassen fick jag sällskap av en fin vän. Jag berättade om min vecka, att den är fullspäckad av massa roligheter, vilka jag är glad och tacksam för, men att jag inte hunnit förbereda mig som jag velat, vara så närvarande som jag velat, och hade känt mig otillräcklig under klassen. Jag sönderanalyserade mig själv och kunde bara se de moment jag hade velat gjort annorlunda, de moment jag önskade av hela mitt hjärta att jag kunde få göra om, för att få precis allt, precis så jag hade velat ha det…

Hon sa ”Du kanske ska vara lite mer snäll mot dig själv, se det utifrån de förutsättningar du har, vara mer kärleksfull och plocka bort några krav…”

Hon har så klart rätt. I en verklighet som är just verklig så faller jag också dit under perioder när jag inte hinner landa, filtrera, känna och ta hand om det jag bär på inuti. För varje gång det händer, och det är klart det händer, blir det lättare att se på situationer nästan som utifrån. Mjukheten blir lättare att släppa fram. Det som tidigare kanske stannade i mina tankar i veckor kan jag ta hand om direkt. Och de gånger jag kör fast så är jag väldigt tacksam för mina fina vänner som finns runt mig och visar vägen.

Så denna Ego-Onsdag gör jag till en Snäll-Onsdag. Snäll-mot-mig-själv-onsdag.

Ta hand om er.

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s