Prima skinka, booty, ass, sätesmuskler och roooooompa.

Japp, ännu ett inlägg om skinkorna, the ass, rooooompan, bootyn… ni vet kärt barn har många namn.

Idag kickade jag efter ett uppehåll igång med min tisdags klass i AMP på SATS Regeringsgatan. Anläggningen har renoverats och byggts om till något riktigt häftigt, nog om det… vi snackar ju roooompa här. Skinkorna är en viktigt del av vår hållningsmuskulatur (om du frågar mig), har vi inte bra rekrytering av sätesmuskulaturen är det stor sannolikhet att du kommer kompensera, överbelasta och känna smärta i andra delar av kroppen, tex ländrygg.

För att koppla an till AMP:en så är den klassen en av de bästa jag någonsin kört och testat när det gäller just kontakt med sätesmuskulatur. Träningsvärken brukar visa vägen vart det har varit bra muskelrekrytering och efter AMP:en är det rumpan som känns rejält.

Men nu är det ju inte alla som kan vara med på dessa klasser och då kan man behöva lite tips på övningar att göra själv, hemma eller på gymmet. Faktum är att jag i ett tidigare inlägg visat två av mina favoriter och jag vill lyfta fram dessa igen då de är enkla (men tuffa), går att göra hemma och är outstanding för att få kontakt med sätesmuskulaturen.

Enbensknäböj.Då du har det inaktiva benets fot nära det aktiva benets fot kan du lättare lägga belastningen i rätt fot, till skillnad mot i ett utfall där man lätt kan hamna med vikten på bakre foten och därmed belasta ”fel ben”. I enbensknäböjen vill vi sitta bak med rumpan för att få vikt genom hälen och lättare få kontakt med sätesmusklerna på det aktiva benet.

IMG_7046

Stand up. Så här gör du. Sitt på bänk/stol med endast en fot i golv och ta dig upp till stående. Ser lätt ut, men kan vara rätt trixigtIMG_7049 IMG_7048

Försök att i bädda övningarna medvetet engagera sätesmuskulaturen, tryck ”genom hälen” och tänk/fokusera på vart det ska kännas.

Enjoy that booty 🙂

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s