Så mycket mer än att bygga muskler och bränna fett.

Jobbet. Mina tankar är uppslukade av mitt jobb. Jag håller på att varva ner, ska snart krypa ner i sängen och läsa lite, men måste skriva först. Eller måste…vill. Jag är inspirerad. Trött idag, men inspirerad.

Visst finns det olika typer av träning, olika typer av PT:s. Alla är unika och det är fantastiskt att det är så. Det ska vara så.

Det har hänt så oerhört mycket inom branschen, inom träning. Vi (både vi som jobbar inom området och ”motionärer”) har blivit så mycket mer medvetna. Så mycket mer pålästa och nyfikna. Det är asahäftigt. Visst ställer det högre krav på oss tränare, men det är väl så det ska vara? Me like.

Hälsa, träning och Personlig Träning handlar om så mycket mer än att bygga muskler och bränna fett. Det finns ingen färdig mall som passar alla klienter. Det finns inget magiskt sätt, ingen metod som löser allt. Det finns lika många sätt som det finns människor. Vissa kan så klart påminna om varandra i våra behov, men då vi alla bär med oss olika förutsättningar måste vi stanna upp analysera och därifrån fortsätta vårt jobb att hjälpa människor nå sina mål, vad de målen än må vara.

Vi arbetar med människor, personer, individer. Vi behöver bemöta människorna olika, så klart, så härligt färgstarkt klart. Skapa relationer där vi kommunicerar och når fram på bästa sätt. Lyssna och förstå. Nå fram och motivera. Förklara och inspirera. Me like igen…

Det räcker inte med att kunna anatomin eller fysiologin som ett rinnande vatten. Det räcker inte med att vara en asgrym säljare. Det räcker inte med att själv vara vältränad och hälsosam i superlativ. Det är så mycket mer. Tack och lov är det så mycket mer. Att arbeta som PT är så mycket mer än vad jag tror, att många andra tror. Och faktum är det det är det där ”så mycket mer” som gör arbetet jäkligt kul och inspirerande. Människorna, mötena, utmaningarna och den konstanta utvecklingen som görs och som krävs.

Jag är inspirerad av mina klienter och av min kollegor i branschen. Alla unika och färgstarka människor. Me like, ännu en gång till.

Hur ser du på yrket ”Personlig Tränare”? På utvecklingen inom träningsvärlden. Bra? Mindre bra? Bautastor utveckling eller just inget alls? Jag är jättenyfiken, så dela gärna med dig av dina tankar.

Nu är det dags att sova, natti natti ❤

Kram Elin

IMG_9304

Annonser

One thought on “Så mycket mer än att bygga muskler och bränna fett.

  1. Hej. Jag har just nu inte så mycket synpunkter på träningstrender. Efter ett långt uppehåll från styrketräningen längtade jag tillbaka, fast inte till maskinerna. Jag ville utvecklas och känna mig bekväm med de fria vikterna. Här kom basövningar som marklyft och crossfit rätt i tiden för mig. Men jag var i ett risigt skick pga depressioner, så jag varken vågade eller kunde. Men så hittade jag en duktig PT. Han har fått mig att våga ta plats igen, hjälpt mig att hitta ett lugn i vardagen via träningen och en styrka jag inte trodde jag hade. Helt fantastiskt.

    Sen tror jag han är bland de tuffare, för han kräver en hel del och är inte rädd för att tala om det, men samtidigt är han ödmjuk. Det har verkligen varit värt det att skaffa honom som PT.

    Från min horisont som kund tycker jag att det krävs en stark personlighet och en mogen individ för att fungera som PT åt en bred skara kunder. Samtidigt kan jag också förstå att det är lätt att ge väldigt mycket av sig själv om man är engagerad i yrket. Själv är jag bara glad för att utbudet av PT-tjänster vuxit så mycket så att det inte är någon stor grej för oss vanliga motionärer att ta hjälp av PT för att nå våra mål.

    Håller med dig om att gå till en PT innebär så mycket mer än att bygga muskler och bränna fett 😊.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s