Sanningen är att jag är bekväm.

I mitt Instagramflöde poppar det upp bilder på engagerade, dedikerade, passionerade och satsande vintercyklister. De har is i skägget, frostiga ögonfransar, rosiga kinder, pigga blickar och goa leenden. Älskart.

Jag tänker: fasen vad grymma de är.

Förra året köpte jag mig en cyclocross med dubbdäck för att kunna köra vintercykling och samla mil till Vätternrundan. Det blev en hel del pendelcykling och enstaka distanspass. Då.

Den här vintern…

Ja, den har ju varit perfekt för cykling, mild och det tog låååång tid innan snö och kyla kom på riktigt. Så har jag cyklat massor? Nope. Inte direkt. Knappt nåt alls faktiskt. Ute menar jag.

Nytt jobb=ingen säker cykekparkering. Inga bra kläder att cykla i. Ingen tid över…

Eller, bara jäkligt bekväm. Ja, det är fasiken den bistra sanningen. (Eller ok det där med cykelparkeringen är också sant.)

Passionerad, engagerad, dedikerad men också en stor dos bekväm, med stort B får jag nog erkänna. Tittar längtansfullt på bilderna från sommarens solskensrundor. Byter till dubbdäck. Fingrar på cykelhjälmen, men tar mig inte ut. Jag sitter här hemma och öööööönskar att jag var en av de där leende personerna med frusna snorkråkor och iskalla tår. Att det var jag som tagit mig ut i okylan, kylan och vintern. Uuuuuut.

Istället har jag valt inne.

Men.

Nu fasiken får det väl vara nog. Nu får jag ta mig i kragen, köpa di dära vinterskorna till hojen, styra upp nån stans att parka cykeln och allt det där. Det är dags att svettas medan jag klär på mig för att sedan frysa lite om tårna när jag med lätt skräckslagen blick försiktigt smyger över isfläckar och genom modd. I will.

Men inte nu, inte ikväll, nej jag är nog bekväm veckan ut…

Kram Elin

Annonser

4 thoughts on “Sanningen är att jag är bekväm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s