Som en rebellisk ”grillad med pommes”

Om jag ska vara helt ärligt så blir jag rätt trött på dagens hälsohysteri, att det måste vara så ”all in”, svart eller vitt, bra eller dåligt… Jag tror inte på antingen eller. Jag tror på mångfald. På att livet skiftar och vi bör vara lite böjliga för att svängarna inte ska ge oss skrubbsår och ärr som stannar för alltid.

Det kanske är i mitt huvud, men jag tror att vi höjer det extrema för högt till skyarna. Och vi tenderar att sätta ribban jäkligt högt för oss själva och för andra när vi celebrerar och glorifierar ETT sätt att vara. ETT sätt att äta. ETT sätt att träna. Jag har sagt det förr, jag säger det nu, jag kommer säga det igen, allt är inte för alla och det finns inget enda ”rätta sättet”. Jag har dessutom arbetat så länge i träningsbranchen att jag hunnit uppleva alltför många ”Det rätta sättet”, jo de brukar ju bytas ut och uppdateras, och jag är därför alltid kritisk när en ny ”metod” börjar hyllas.

Visst finns det saker jag tror på. Sätt jag tror på. Ett tankesätt och tillvägagångssätt jag står för, arbetar för och vill sprida. Men jag ser också att mitt sätt inte är det enda sättet och jag vet att mitt sätt är dynamiskt och förändras i takt med att jag samlar på mig nya kunskaper och erfarenheter. Jag vill inte dissa någon annan för att de inte tänker, äter, lever eller tränar som jag. Som sagt allt är inte för alla.

Mångfald. Utveckling. Minskad negativ stress i vardagen. Inga förbud. Mer snälla tankar om oss själva. Njuta av livet. Precis så tänker jag.

Idag la jag ut en bild på min lunch på Instagram, och kände mig nästan lite rebellisk med min ”grillad och pommes”. På samma gång som jag är ytterst tacksam över att jag njuter av min ”grillad och pommes” och fullkomligt skiter i hur många kalorier, transfetter, hur mycket socker, salt eller annat min lunch innehåller så tycker jag att det är en aning skrämmande att jag faktiskt känner mig just ”rebellisk” som ”trots” mitt heltidsjobb inom träningsbranchen emellanåt njuter av en snabblunch på språng vid Slussens Grill. Jag menar varför skulle jag inte göra det? Varför skulle jag inte käka korv och pommes ibland?

Skulle jättegärna ta del av era tankar kring det här. Era erfarenheter. Vad säger ni?

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s