I en värld där prestationer tar oss till lyckan.

Vi lever i en värld som byggs upp på prestationer och krav. Vi behöver prestera för att ta oss någon vart, för att bli något, för att känna att vi är någon. Vi lägger galna krav på oss själva. Krav som vi aldrig skulle förvänta oss att någon annan skulle klara av, men blir ändå besvikna på att vi själv inte klarar av det tänkt oss.

När vi sätter mål så sätter vi dem ofta skyhöga, apsvåra att nå, många gånger näst intill omöjliga att få in i våra livspussel.

Lycka i västvärlden mäts ofta i karriär, utseende, framgång, pengar och bekräftelse. En västvärld som består av såååå mycket yang.

Klart som sjutton att människor går in i väggen, att det skapas en drös av ”duktiga flickor” som sällan blir något annat än olyckliga i slutänden då krav kväver och till slut finns det ingen energi kvar till att skratta och le ens till det som verkligen är lycka.

Jag lever i den här världen, är en del av den, tar del av den och sugs emellanåt med i den. Ställer krav på mig själv som stjälper mig och får mig ibland att tveka inför vad lycka för mig egentligen är.

Jag är sjukt mycket bättre på att backa idag, ta ett steg tillbaka se på mig själv med andra ögon, snällare ögon, nyfikna och mer kärleksfulla ögon.

På morgonen Yinyogaklass hade jag lagt just detta tema, extra kravlöst, extra mycket ödmjukhet och nyfikenhet, såklart en enorm dos kärlek.

Det är klart vi ska sträva framåt, vilja utvecklas, berika våra liv med utmaningar, målsättningar och driv, drömmar och förhoppningar om framtiden. Men låt det inte skugga glädjen i ditt liv. Låt inte kraven ta bort tron på dig själv. Vi har ju bara det här livet (vad jag vet) och det vore sorgligt att kasta bort det på att tycka illa om oss själva, trycka ner oss själva, aldrig heja på oss själva.

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s