Periodiserad träning. Det handlar om cykling.

Passionerad, kunnig, sporadisk, energisk, spontan, gillar att ta i, gillar att känna, driven, massa vilja, nyfiken och målmedveten.

Så har väl egentligen bilden av min egen träning sett ut de senaste åren. Jag har lagt massa fokus på alla andra som jag tränar, optimera alla andras träning, upplevelse och inspiration.

Nu tänkte jag ge mig själv presenten att lägga samma fokus och planering bakom min egen träning. Mycket för inspiration och motivation, men också en hel del av nyfikenhet för att se vad det ger, vad jag kan göra för mig själv? Möta mina toppar och dalar, mina styrkor och mina svagheter. Det handlar om cykling så klart.

Fick massa inspo från helgen med She Rides i Rönneberga och tog faktiskt tag i mig själv redan igår.

Istället för att dra av ett ”lustpass” (ni vet när man tränar på känn, det som känns kul och lockande, dvs det man redan är bra på…?) så mötte jag mina svagheter i balans, stabilitet, rörlighet och rörelsekvalité. Så det som utan plan hade blivit lite axlar, lite rygg, lite knäböj (inget fel mä dääää men…) blev enbensövningar och stabilitet över höfter och bröstrygg (hua vad jag slarvat med det…).

Håll i hatten, håll tummarna och häng med på resan om ni är nyfikna. Jag själv är i alla fall supertaggad och motiverad. So far so good (dag 2, ha ha ha).

 På mitt Instagramkonto (elinwennman) la jag igår upp en film på hur jag innan passet mjukar upp plantar fascian för att öka rörligheten i den bakre rörelsekedjan. Kika in om ni vill se.

Kram Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s