Mindset en måndag: Det är ok att inte alltid vara lovely

Igår kväll var jag supertaggad inför idag. Efter en fredag hemma och en fantastisk helg var jag sugen på att få kila till jobbet och härja lite. Jag sa till och med till mannen vid kvällsfikat att ”vad skönt det känns att längta till jobbet”. Javisst, askäckt, äppelkindat, stomaltol-leende-aktigt och så där ”nasty-nice” som jag är när jag mår bra.

MEN…

…ni anade ett sånt va?

Den där lilla godingen till son jag har vaknade superhängig och det var liksom bara att sätta jobbsuget på flightmode, släta till sov-t-shirten och sjunka ner i soffan bredvid den kärlekstörstande lille krabaten. Älskade unge. ❤

Klart att det är mysigt att kramas med sitt barn. Klart man vill ta hand om dem och få dem att bli bra igen. Må bäst igen. Och när jag VAB:ade senast så var det som att springa på rosa fluffiga moln, det var mys, kvalitetstid, kramar och allt det där man tänker att det ska vara. Men snark vad jag var osugen på att leka ”den lilla greven och betjänten” som dagen urartade till. Han pigga på sig som sjutton efter lite mer sömn och en magisk (? tydligen…) smoothie, för sen var det all in av ”jakten på det försvunna lugnet” samtidigt som energin tog slut för lilltjorven när vi försökte oss på något lite mer avancerat i lekväg.

Har ni inte barn kanske ni tänker ”vad ä dä där för en osympatisk moder”, och har ni barn så vet troligen precis vad jag pratar om, det gyllene gränslandet mellan VAB och dagis.

Nåja.

Vi hade det rätt mysigt ändå. Vi tvättade min MTB lite extra noga på uteplatsen när solen låg på (tack för det :)), spelade spel med ständigt nya regler… (gaaaaaah), bakade chokladmuffins (läs: smet i hela köket), fixade nytt legobygge, ja typ allt man kan tänkas göra i en radie nära hemmet.

Hur som helst. Det jag ville komma till är att det är ok att pysa lite irritation ur näsan ibland. Man fååår vara frustrerad, trött och tycka att ständigt nya spelregler som inte ens var rätt från början är ganska jobbigt. Det är ok att inte alltid vara ”lovely”. Det tar liksom inte bort kärleken och älsket.

Men jag ser fram emot att få dra till jobbet och härja lite i morgon…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s