Otäckt nära närkontakt.

Idag var det extremt nära att jag och min MTB fick närkontakt med en bil. Jag cyklade på cykelvägen, på väg hem från jobbet när en bil väljer att göra en vänstersväng in på en avtagsväg som korsar cykelbanan.

Bilen gasar in i en jäkla fart framför mig, jag panikbromsar, får toksladd, reagerar som tur var snabbt och hinner med endast ett par centimeter tillgodo svänga undan för att undkomma krock och har dessutom hjärnan så pass med mig att få tillbaka cykeln på cykelbanan istället för att väja ut i vägen som jag har på min vänstra sida.

Chockad med ett hjärta som slår som en ilsken björn i bröstkorgen varken skrek jag på bilen eller stannade. Jag trampade bara vidare för att så fort som möjligt komma hem.

Oerhört otäckt. Oerhört tacksam för de högre makterna som var med mig, för min reaktionsförmåga, att jag av reflex bara bromsade med bakre bromsen och turen att chauffören ändå fortsatte gasa förbi istället för att bromsa in för då hade inte de där centimetrarna inte funnits.

Till alla er där ute som kör bli, cyklar, springer och går, var rädda om varandra, var försiktiga och visa varandra  respekt i trafiken. Alltid. Oavsett. Please. ❤

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s