Ja, jag kanske är en softis, men sån är jag.

Jag är helt med på att livet består av toppar och dalar. Vår vardag kryddas med en dynamik som vi inte alltid kan påverka. Vi kan inte alltid påverka vad som händer och inte heller alltid hur vi möter våra hinder.

Men ofta kan vi det. Påverka hur vi möter dem, kanske inte första reaktionen, men de efterföljande, när vi först reagerat kan vi oftast välja vår handling.

Jag är helt med på att verkligheten många gånger ligger bortom social media och annat som publiceras på www.

Men många gånger kan jag inte låta bli att bli ledsen och besviken på medmänniskors negativitet och sätt att medvetet förminska någon annan. Hur lätt det uppenbarligen är att dissa andra via inlägg, via kommentarer, artiklar etc.

Visst kan jag strunta i att läsa, strunta i att bry mig, strunta i vilka val andra människor gör och väljer att framhäva.  Men jag funkar inte så.

Om någon vågar stå upp för en sig själv, berättar om en för dem positiv händelse, eller något som handlar om försök till positiv inverkan, och får en drös av kommentarer som är medvetet (?) missförstående, planerat elakt och nyanslöst tänkande så kommer jag att reagera.

Visst tycker och tänker vi olika. Visst har vi rätt att visa våra åsikter, men måste vi göra det på ett sätt som sårar. Är det så vi vill vara? Är det vad vi vill ha tillbaka? Skulle vi kunna ta emot samma ”behandling” tillbaka och tycka att det känns ok?

Det påverkar. De hårda orden. Även om vi säger att vi kan borsta av oss och inte bryr oss så tror jag att det påverkar oss, mycket mer än vi vill erkänna.

Jag må vara en softis. En softis med egna åsikter som jag gärna delar med mig av. Men delar utan att försöka såra. Delar med orsak att försöka skapa förståelse, inte en massa extra likes eller klick på någon annans beskostnad.

Jag må vara en softis, men jag tror inte på att jag växer för att jag trycker ner någon annan. Jag tror på ömsesidig respekt och att vi kan stå långa bredvid varandra. Ja, det kanske är att vara en softis. Men sån är jag.

Mer ❤ till världen.

Annonser

3 thoughts on “Ja, jag kanske är en softis, men sån är jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s