Ärligt. Är vi lika värda?

Jag stod på tunnelbanan på väg hem efter min Yinyogaklass där jag lagt fokus på ärlighet. Ärlighet i val av modifieringar i positionerna, ärlighet i inställning till sig själv, sin kropp och sina känslor. Ärlighet i sin möjlighet att lyfta bort krav och prestation och istället uppskatta och hylla det vi är.

Klassen fokus var nog lika mycket för mig, orden jag sa lika mycket för mig.

Hur som helst på tunnelbanan… en ung kvinna i färgglada kläder går runt i vagnen och vill sälja tidningar. Hon blir totalt ignorerad. 98% av passagerarna orkar inte ens ta det obekväma beslutet att lyfta blicken SE henne och tacka nej. Hon är inte ens värd en blick. Varför?

Jag blir också stressad av att säga nej, att behöva ta beslutet att inte ge, men jag är ärlig nog att erkänna det, stå för det, möta henne med en blick, visa att hon syns, att hon finns och att hon har ett värde. Nej, jag är långt ifrån bäst på allt, men just i dessa situationer vet jag stadigt vart jag står, och står för vart jag står.

Om jag klär mig på ett annat sätt än det som är ”normalt”, agerar på ett annat sätt, ser annorlunda ut, tjänar mindre pengar, presterar mindre, tänker annorlunda, påverkar det mitt värde som människa?

Varför är vi så snabba med att döma? Varför är vi så rädda för det vi tänker och känner? Varför kan vi inte visa varandra mer respekt?

Förstår ni hur jag tänker? Vad jag menar? Hur tänker du? Hur agerar du? Ärligt.

Jag säger som Pekka ”Kärlek och Respekt”.

Ta hand om er, ta hand om varandra, lyft varandra oavsett vem den andra är.

Over and out ❤

 

Annonser

4 thoughts on “Ärligt. Är vi lika värda?

  1. Du har aldrig legat på en strand i Barcelona förstår jag. När de kommer fram och erbjuder thai-massage varannan minut. Ja den första kvarten svarade jag. Sen ignorerade jag, varpå de går fram och knackar på mig, tills de får ett svar. En person längre bort lackade så hårt att han gav kvinnan en käftsmäll, varpå polisen plockade honom. Jag gick, det blev ingen mer strand under den resan.

    Vad försöker jag säga med det här? Jo, hade det vart en om dagen så hade jag tackat nej. Nu är det samma tidning som erbjuds var femte minut. Nej, jag vill fortfarande inte ha tidningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s