OK, varje mentalt hinder jag kan ta mig förbi kommer vara en tillgång på loppet.

Idag var det ingen romantiskt, fluffigt härlig cykeltur som gick av stapeln. Hell no! Tvärt om. Faktum är att varje tramptag var hemska. Blött, kallt, ensamt och ja ganska vidrigt faktiskt.

Planen var att ta pendeln ut till Sollentuna och köra långpass med ett gäng galningar där, men regnet dödade den idén. Att efter ett långpass sitta blöt på pendeltåget och sen ut i regnet för att trampa hem från söder igen kändes som en mindre bra plan, så jag valde plan B istället. Ensamtur, ”lagom långt” ut runt Ingarö.

I did it.

Amiras kloka ord om att varje metal utmaning man klarar av kommer stärka inför Vätternrundan hade etsat sig fast. Långsamt och motvilligt bytte jag om efter frukosten och gav mig ut. Kroppen kändes stark, men hjärnan spökade sitt spökligaste spök. Det regnade i stort sett konstant under de timmar jag var ute, två korta stunder var det uppehåll, och det var två lika korta stunder som jag hade positiva tankar, ha ha ha, tur att jag är envis som en hel släkt med åsnor, för jag fortsatte att trycka pedalerna trots att iskallt vatten sipprade mellan tårna i de genomdränka sockorna i varje tramptag.

Jag delade upp slingan i etapper, 5st, för jag kan den här rundan utan och innan. Mentala delmål för att jag inte bara skulle se alla de där jobbiga partierna som jag visste skulle komma. Inne på ”etapp tre” slog det slint i hjärnan. Jag drog igång och körde speaker röst högt för mig själv, kommenterade min ”insats i loppet” ha ha ha ha, fick lov att sluta för jag typ skrämde mig själv med att faktiskt cyklade runt som en femåring och körde ett fantasirace. Den skulle man haft på film…

Nåja, jag klev över min mentala blockering och gav mig ut i regnet. Tog mig de där milen jag behöver inför Vätternrundan istället för att svepa filten tightare om mig i TV-soffan. Tack kroppen och hjärnan för att ni står ut med mig.

Låååååångt ifrån härligt där och då, men nu känns det rätt gött. Ännu bättre om jag lyckas radera det där minnet av speakerrösten…

IMG_7756

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s