Kvinnans kropp är uppenbarligen känslig.

Då menar jag inte fysiskt, den funkar väl lika som en mans kropp i de flesta avseenden.

Jag menar hur vi förhåller oss till den, ser på den, reagerar på den. Hur vi reagerar på bilder av kvinnors kroppar.

På lördag ska jag som ambassadör vara med och engagera mig i Mamatummy Day. Jag kommer både hänga med de andra i Rålis här i Stockholm och så kommer jag ta en blid på min mammamage och posta på Instagram. Vill man inte posta bild så behöver man så klart inte göra det, och vill du vara med anonymt kan du läsa HÄR om hur du är det.

Det här är viktiga saker, att belysa att vi kvinnor behöver mer hjälp och info om hur vi ska ta oss tillbaka efter graviditet och förlossning. Så klart är jag med och stöder, så klart. JAG hade behövt den här infon för snart fem år sedan när Wile kom till världen och gjorde mitt liv så mycket mer levande.

Det finns tidigare kampanjer som belyst om hur vi kvinnor ser på oss, våra kroppar och även hur andra och samhället ser på våra kroppar. Kampanjer som vill lyfta fram hur grymma vi är, hur vi än ser ut. Om vi snackar magar så har vi till exempel #myfababs som jag också tyckte var bra. Men det här med magar och bilder på kvinnors kroppar är känsligt och jag vet att det även kom negativa reaktioner på något som hade ett så bra syfte.

Jag är extremt diplomatisk och kan se och förstå att vi är olika individer som reagerar olika. Vi tycker olika, upplever olika och känner olika. Som sig bör. Så är ju livet, vi är olika och unika.

MEN jag hoppas att Mamatummy Day får behålla sin positiva stämpel, att syftet står över det känsliga i bilder på kvinnokroppar, det otroliga viktiga syftet, verkligheten. Och reagerar vi kan vi fundera över varför vi reagerar, hur vi reagerar och se värdet att vi reagerar, för tanken är ju ändå att vi ska reagera. Och magarna, kropparna de är grymma hur de än ser ut<3

20141127-135138.jpg

Den lilla handen som tillhör han som var i min tummy ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s