Fokus rörlighet, den bakre rörelsekedjan.

Det märks direkt när jag har slarvat med min rörlighetsträning, allra helst nu när cykelsäsongen kickar igång fullt ut och jag spenderar fler timmar med monotont trampande.

Jag vet att jag måste jobba aktivt med min rörlighet om kroppen ska hålla och jag må mitt bästa. För att sträcka ut och förlänga min bakre rörelsekedja brukar jag (förutom den där underbara yinyogan) köra en dynamiskt övning med jämna mellanrum tex före eller efter något av mina andra träningspass.

Fantastiskt skönt och välbehövt.

1. Börja i en hög planka.

2. Håll dig kvar på tå men lyft höften bakåt uppåt med fokus på att skapa längd längs ryggrad, öppna bröstkorg och låta skulderbladen sänkas ner och ihop i ryggen.

3. Trampa ner hälarna och förläng även baksidan av lår och vader.

4. Lyft tillbaka till planka och upprepa rörelsen. 

Vad lekfull och ödmjuk i din inställning till rörelsen, låt den växa med tiden allt eftersom du öppnar upp och blir rörligare. Forcera inte och försök lägga bort tankar på prestation och ”picture perfect”, vi är där vi är och måste se till våra egna förutsättningar i varje del av livet, så även här. ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s