Väggen blir din kompis och assisterar dig i dina yoga positioner. Figure Four.

Tänk vad lyxigt det vore att ha någon som assisterade en i yoga när man kommer hem efter jobbet och är så där trött i mössan. Någon som hjälper en att hålla emot så man själv bara kan släppa efter. Ni vet en Yoga-PT, in da house, dä vore nå annat dä.

Nu har jag inte den lyxen utan brukar istället låta väggen vara min kompis i sådana tillfällen, när jag vill köra yinyoga utan att behöva vara aktiv i någon motrörelse. Kolla här:

Figure Four.

Jag är ganska rörlig över höfterna och har ibland svårt att hitta en effektiv position för att komma åt IT-band (Tractus Iliotibilais) och säte, men här när jag har väggen till hjälp får jag riktigt bra kontakt. Jag försöker att behålla svanskotan i golv och flytta rumpan så nära väggen som möjligt samtidigt som jag sänker det ”assisterande” benet ner mot golv tills jag får bra kontakt i säte och IT-band på motsatt ben.

Så i kväll efter min cykelklass tänkte jag ta mig en date med Mr Vägg och ta mig en stunds assisterad yinyoga. Me like.

Annonser

One thought on “Väggen blir din kompis och assisterar dig i dina yoga positioner. Figure Four.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s