Det är mer än en hobby, det är ett jobb, ett arbete, ett yrke. Respekt till alla instruktörer.

Det här med att arbeta som instruktör är fortfarande det roligaste jag vet.

Bara för att det är roligt så innebär det inte att det är mindre andel jobb, arbete, yrke. Tyvärr finns det ett ganska stort antal människor som inte förstår seriositeten vi instruktörer lägger i att utföra vårt arbete. För att instruera klasser är vårt yrke. Ett jäkligt komplext yrke dessutom.

Bara för att vi gör det med glädje, att det är vår passion gör det inte mindre värt. Tvärt om skulle jag säga.

Det händer att jag möter personer som tror/anser att det bara är en hobby, något vi gör för att det är kul, lite skojsigt och så får vi ju träning på köpet… De förstår inte de oändligt många antal timmar vi har lagt på utveckling av ledarskap, kommunikation, utbildning, erfarenheter, klassupplägg, ja allt det vi gör för att kunna leverera grymt bra och rolig träning, och samtidigt få det att se enkelt och proffsigt ut.

Att till exempel köra en cykelklass ärlåååååångt ifrån att sätta i en skiva och trampa lite. Förutom kunskapen som krävs för att göra genomtänkta klassupplägg, läggs det timmar på att mixa musik, skapa dynamik och allt det där andra som gör klassen inspirerande, säker och effektiv.

Om man instruerar koreografiklasser, tänk timmarna det tar att plugga in en ny koreografi, eller för den delen skapa en ny koreografi. Hade det ”bara varit en hobby” hade våra deltagare inte fått en kvalitén som de faktiskt får.

Åren av erfarenhet som ger verktyg att tryggt fånga in och vägleda en grupp av olika individer med olika förutsättningar och olika förväntningar är värda guld.

Det vi levererar är jobb, jobb som vi lagt timmar och år på för att vi älskar det vi gör.

Så om ni inte visste, nu vet ni, och med det respekt till alla instruktörer. Det vi gör är ett sjujäkla arbete, fyllt med hjärta och passion, värt så mycket mer cred (bland annat) än vad vi många gånger får.

 IMG_7074

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s