Jag såg det som en utmaning, och ja man kan ju inte vara bra på allt…

Man ska fasiken aldrig säga aldrig, jag ska erkänna, om än något skamset, att om någon börjar prata veganmat så blir jag så där tråkigt ovetande och inte helt 100% nyfiken på att prova. Som sagt ärligt och skamset. Ja, som ni förstår är jag ingen erfaren vegan direkt. Levde som vegetarian i flera år för läääänge sedan men nu har jag kommit bort även från det. Fast här ska jag istället framhäva att jag saknar det till viss del och jobbar på att få in mer ”grönt” i livet.

Och så idag poppade det upp ett recept på Facebook om maränger som är vegan, dvs utan ägg. Först tänkte jag som vanligt att ”nej, not for me” och bläddrade förbi, men sedan tänkte jag hmmm jag kan ju inte döma utan att ha provat. Och kanske skulle det kunna bli fredagsmysigt att baka lite med lillkillen…? Så jag öppnade sinnet, gick all in och testade.

Ok, lillkillen var inte ett dugg intresserad av att baka och jag är uppenbarligen helt värdelös på att göra maränger med kikärtor. Kolla HÄR för att se originalet och receptet. Kika när fröken Skön Puls  hanterar vegankost ”något” bättre än mig…

Jag gjorde nog något galet för mina blev, vad ska vi säga, lite annorlunda… De jag lyckades att inte glömma bort och bränna vid hade en riktigt nice smak, absolut ingen smak av kikärtor utan sött, gott och lite karameliserat. Sweeeet ( i dubbel bemärkelse).

Låt er inte skrämmas av mitt misslyckade försök, jag är ingen gudinna när det gäller bakverk, en gång gjorde jag en rulltårta som blev så seg att den konstant rullade upp sig, ha ha ha.

Njut av bilderna av mina maränger och hur de såg ut INNAN besöket i ugnen, för så som de såg ut där är bättre representerat smaken än de där andra skapelserna efter ugnsbesöket som faktiskt inte ens fastnade på bild.

Jag fick nog en ”fail” på den här utmaningen, men ser fram mot nya utmaningar. Utmana mig med era bästa vegetariska och för sjutton även veganska recept så ska vi se vad vi kan göra.

IMG_6915

IMG_6914

IMG_6912

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Jag såg det som en utmaning, och ja man kan ju inte vara bra på allt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s