Ego-Onsdag, jag vet vart jag står.

Det är fasiken inte alltid lätt att göra det, och ibland kan det ta tid att komma fram till det.

Vem man är, vart man står och vad man står för. Genom att behöva sätta ord på dessa tre bitar av sig själv så blir det tydligare. Åren har format mig och nuförtiden har jag lättare att fylla ut med ord jag tidigare saknat.

Visst kan det vara läskigt, att stå för något, att uttrycka en åsikt, att tro på det man tycker, men att uttala orden kan också vara en frihet. Idag fick jag tillfälle att sätta ord på mina värderingar i en PT-konsultation jag hade. De löd så här: ”Jag jobbar inte med några dieter eller quickfix”.

Jag har nog tidigare varit rädd för att uttala orden, inte för att jag inte tror på dem, utan för att jag varit rädd att såra någon annan som är av en annan åsikt än mig. Men det ju självklart att vi kan stå sida vid sida och tycka lika bra om varandra även fast vi inte alltid delar samma åsikter och arbetssätt.

Så på denna Ego-Onsdag slänger jag händerna i taket, säger whooop whooop åt mig själv för att jag tar ställning, står för mina åsikter och detta utan att dissa någon annan för att de tycker eller jobbar annorlunda. För det är ju så vi är, olika.

Frågan är inte OM du har något att hylla dig själv för idag, utan VAD du har att hylla dig själv för idag. Klappa dig på axeln, kör en whooop whooop du också, för det är 100% säkert att du har både en och flera saker att vara stolt över en Ego-Onsdag som denna.

Be you

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Ego-Onsdag, jag vet vart jag står.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s