Plötsligt var jag mitt i ett cykellopp!

Imorse var det dags att bylta på sig alla lager kläder för att kunna hoppa på CruX:en vid namn Wilda och trampa in mot jobbet. Planen var cykelpendling i så där lagom tempo för att kunna njuta lite av turen, bli lite småsvettig, småflåsig, ta in solskenet som faktiskt spred sin glädje över Stockholm denna morgon.

Ack så FEL, FEL, FEEEEEL jag hade.

Tydligen så hade alla andra cyklister runt mig en helt annan plan, nämligen planen ”vi öser tills vi mjölksyran sprutar, bara vi får cykla förbi alla andra så fort som möjligt, komma fram, fram, fraaaaaam”. Ja, satan i gatan vad de körde, trampade på som att de hade ett av stortrollen efter sig. Omkörningar var viktigt och att vänta tills det fanns gott om utrymme för att passera var inte riktigt lika viktigt. Det var som om att jag hamnade mitt i ett cykellopp så här en tisdagsmorgon.

Vad vet jag, kanske var det deras enda chans till pulshöjare för dagen, kanske en boost för självkänslan att ta sig förbi så många medcyklister man kan på väg till jobbet, eller så hade de tight om tid och behövde trycka pedalerna extra hårt för att chiiifen inte skulle ge dem onda ögat.

Det är ok, jag är inte den som hetsar efter, jag var bara inte med på det.

Nu är jag det:) Nu vet jag vad som väntar. Nu är jag redo:) Ska öva in en hejaramsa och dra av när de swishar förbi mig i min fincykling i arla morgonstund.

20140502-205616.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s