Ego-Onsdag, jag är grym på att tjåla

När jag var liten och jag gick på stan (man sa så i Falun) med mamma så tog det så otrooooligt lång tid att ta sig framåt. Inte för att mamma var ovanligt långsam (nej ingen sköldpadda här inte) utan för att hon kände varenda kotte och skulle stanna och prata med dem, eller ”tjåla” som vi säger på dalmål (kanske ni andra dalingar har en annan uppfattning om vad det betyder…?). Tjåla=tjööööta. Social överkompetens kanske man skulle kunna definiera det som med moderna ord.

Jag tror det går i arv.

Ju äldre jag blir desto mer inser jag att fasiken vad jag är bra på att tjåla. Jag fullkomligt älskar att tjåla. Är grym på att skapa kontakter, knyta band och även på att snickelisnacka med folk jag inte känner så bra. Och i min värld, i den branschen jag är i så kan vi väl säga att det är ett stort plus. Tjål is da shit.

Veckans Ego-Onsdag: Im a great tjåler.

Man kanske skulle ta och starta upp en kurs i tjåleri?

Nu ska jag ta och tjåla sönder min man som kommit hem efter sina äventyr och jag lider starkt av social brist nu när hjärnan börjar kvickna till efter några dagar i feberdimman.

IMG_6437

 

Annonser

4 thoughts on “Ego-Onsdag, jag är grym på att tjåla

  1. Åh! Det där känner jag igen! Pappa känner ALLA, spelar ingen roll vart i landet vi är så känner han alltid någon. Hatade det då jag var liten men hoppsan, så fort jag hör någon med ”Hälsingemål” måste jag fråga vart de är ifrån… Och hopplöst om de är i pappas ålder, så känner de honom =) och det är jag som står där o pratar… Och NJUTER av det! Jag är lätt med i din tjååål grupp!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s