Sockertrött.

Balans, balans, balans. Inte överdriva och inte ”underdriva”.

Visst kan vi äta fel, för mycket, för lite av ditten och datten. Visst vore det underbart om jag hade orken och tiden att laga varenda maträtt från scratch med bara de bästa råvarorna och med ett leende på läpparna och rosiga kinder.

Visst är det bra och viktigt att se till att vi får i oss bra energi och näring. Visst vore det toppen om ett päron vore lika gott som ett gäng Colanappar.

Kanske är det någon slags försvarsmekanism som vaknar till liv för att jag själv inte är hemkunskapens praktexempel eller följer råd och trender i kost? Vad det än är så går jag igång på att det är så otroligt ”fult” att äta och gilla socker. Jag går igång för att jag blir trött på att det just är ”fel” att äta en chokladboll mitt i veckan om jag nu skulle vilja det, vilket jag vill och gör ibland.

Jag säger inte att vi ska moffa socker och skräpmat ohämmat varje dag. Absolut inte. Långt ifrån. Men jag säger att det är ok att mumsa gottis ibland och må bra av det. Det är ok att njuta av det. Njuta av livet.

Balans, balans, balans.

Alla har rätt att leva sitt liv som de vill, och jag dömer ingen för vad de tror på eller står för, vi har olika möjligheter, förutsättningar, bakgrund och tankar. Och just därför vill jag belysa min tro i det hela, utifrån min situation, mina förutsättningar och det jag kommer ifrån.

Jag säger: Rör på er, ät bra, må bra och lev. Och vill du ta en bulle så gör det.

Puss på er ❤

IMG_6202

 

Annonser

5 thoughts on “Sockertrött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s