Jag älskar genorösitet…

…och mer eller mindre hatar snålhet.

Jag tänker inte så vidare värst på det där med pengar utan mer på cred, beröm, förståelse och allmän välmening.

Idag har jag fått ta del av tre historier som alla handlar om människor vilka själva är väldigt generösa i stort sett med ALLT, men som har bemötts av en jäkla massa snålhet. Snålhet som berör och inte känns så vidare bra.

Snålhet på delad glädje vid framgång, där det istället utvecklats en nasty historia av rena elakheter för att avundsjukan på glädjen blev för stor.

Snålhet på förståelse för livet, att allt inte funkar lika för alla och att alla inte kan vara lika och leva efter exakt samma regler och förutsättningar. Där det byggs upp murar för att skydda revir som stänger livsglädjen ute.

Snålhet på cred. Om någon gör något bra, se det som är bra och ge cred för det. En fet klapp på axeln för ett grymt genomfört jobb skulle ha behövts, men där det istället för att lyftas fram och bjuckas på beröm fortsätter att mjölkas ur och viljan att ha mer övergår förnuftet att ge tillbaka.

Vad kan jag lära mig av att få ha tagit del av tre människors sårade känslor idag?

Var generös, med allt du bara kan. Bjud, le och önska andra välmening öppet och brett. Var den personen som bidrar till någons annans framgång, glädje och hopp. Lyft, puscha, peppa och fortsätt att göra det med ett ärligt leende som kommer från glädjen att kunna hjälpa.

Ja, det var väl det jag hade på hjärtat idag. Kram på er ❤

sunshine

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s