Puls som PT.

Jag gillar att träna själv med pulsmonitor och jag gillar att träna andra med detta redskap.

På mina cykelklasser har jag inga pulssystem som visar deltagarna någon mätare eller pulskurva, men många på mina klasser använder egna pulsklockor. Som ytterligare verktyg använder jag även uppskattad intensitetsskala och upplevd känsla i kroppen. Både för de med och de utan pulsklocka. En icke korrekt inställd pulsklocka blir så klart missvisande  och ibland kan även korrekt inställda mätare bli missvisande på grund av tex vätskebrist, överträning och andra faktorer som påverkar pulsen.

För mig fungerar pulsmätare som en motivationshöjare och bekräftare. Ibland även som ”bromsare” i de träningsupplägg där träningssyftet innefattar att inte driva på pulsen för högt. Jag varvar att köra med och utan pulsklocka på mina klasser och vid mina egna träningstillfällen.

Men nog om mig 😉

Jag har ju fått äran att köra några av mina PT-klienter med pulsmonitor, vi jobbar med detta både för att registrera pulskurvor under träningspass i gymmet samt under rena konditionspass. Idag fick Maj (ni vet ”min” Maj, min grymma PT-klient) köra ett enklare pulstest på cykeln för att få fram hennes pulstal när det gäller just cykel, vi har tidigare gjort ett löptest. Maj var grym på cykeln idag, orkade det där lilla extra och nu har vi värden att utgå ifrån. Whooop whooop.

Det bästa av allt (enligt mig, ha ha ha) är att Maj har börjat bli kär i det här med att cykla… Och med tanke på ett visst motstånd som fanns förut för att få in henne i cykelsalen så har det hänt tokmycket. Tekniskt= galen skillnad, mental inställning= ännu mer galen skillnad, eufori= största skillnaden 🙂

Stolt är jag. Grym är Maj.

IMG_6554

Med Activios Smartbelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s