Mamma med passion.

Är på språng i helgen. En tur till Göteborg för att möta upp teamet i InCycle.
Mitt jobb är min passion. Mitt jobb innebär en del resor och frånvaro på helger. Egenvalt med omsorg och kärlek.

Baksidor med att inte arbeta ”vanliga” kontorstider finns. Det händer att jag ibland mer eller mindre rakt ut blir ifrågasatt som mamma för att jag väljer att resa bort eller jobba på hemmaplan dessa helger.
Det kan vara kommentarer som ”spännande, men jag väljer att satsa på barnen istället” eller ”vad säger din familj när du är borta så mycket”.
Innebär detta att de tycker att jag inte satsar på mitt barn?
Det är klart att jag då ibland vacklar i mitt samvete. Vilket jag högst ogillar att göra.

Det faktum att friheten i mitt jobb gör att jag kan ge mitt barn kortare dagar på dagis räknas liksom inte. Eller att jag är en mamma/person som trivs i mitt liv i mina val och kan föra det vidare. Att förmedla en tro på sig själv, sina drömmar och leva ett liv med en inspirerande vardag, är inte så viktigt. Eller?

Vissa gånger saknar jag de mina där hemma fruktansvärt mycket oavsett hur kul jag har. Andra gånger är det så frigörande skönt att få vara iväg på egen hand, göra något bara för mig själv, vara ”Elin” istället för ”mamma”.
Oavsett vilket mood jag är i så finns de ju där i mitt hjärta, i mina tankar, hos mig. Oavsett om jag varje möjlig sekund är fysiskt tillgänglig så satsar jag på dem. Familjen. De mina. Och samtidigt mitt jag.

Vi är olika.  Fungerar olika. Behöver olika. Väljer olika. Det är fina grejer det.

Även om jag så klart påverkas av dessa kanske ibland klumpiga och oförstående kommentarer så finns det också en hel mängd mammor (och pappor) som är passionerade och följer sin väg utan att för den delen värdera sina nära och kära mindre, och det är dessa som jag tacksamt får energi och inspiration av. Vilket jag högst gillar att få ❤

IMG_6477

 

Annonser

2 thoughts on “Mamma med passion.

  1. Jag förstår faktisk inte vad andra har att göra med hur och när du, jag eller någon annan spenderar tid med våra barn?!? Fortsätt göra det som gör dig glad (det gör jag också), det blir bäst för allt. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s