Inte alltid 100%, eller kanske ganska nära 100 ändå.

En stor del av träning och hälsa handlar ju om vad man äter, kosten.

Egentligen är det ganska enkelt. Äter du mer än du gör av med lagras kroppens energidepåer, gör du av med mer energi än vad du får i dig så tar kroppen av energidepåerna, och så klart kan du hålla balansen genom att göra av med lika mycket som du får i dig.

Ungefär så, plus att det jag äter ska vara gott (så klart), få mig att må bra, ge mig ork till min träning och resten av min vardag så tänker jag om mat.

Försöker hålla det relativt odramatiskt.

Jag äter bra.

Valen när jag handlar utgår inte från antal kalorier eller antal gram av det ena eller det andra. Jag är långt ifrån nitiskt men försöker att få en bra helhet. Oftast funkar det bra men ibland kraschar det, till exempel på grund av dålig planering. Som idag, lunchen glömdes hemma, jag började med första PT-kunden i ottan och sedan har dagen gått i ett. Så istället för en bra lunch blev det en hel drös bananer, nötter och mackor. Ok det är faktiskt helt ok.

Helheten.

Om vi tänker oss att ”bra kost” är matintag som är välplanerade i minsta smula så är jag inte 100%. Men om vi tänker oss att ”bra kost” är en något mer avslappnad inställning, i överlag balanserad, näringsrik och god. Ja, men då är jag nog en bra bit närmare 100%.

Kanske ni undrar varför jag tar upp det här? Jo, gott folk det är för att många tror att bara för att jag jobbar med träning så lever jag något slags ”über-liv” efter konstens alla regler (som dessutom ständigt förändras och gör det rätt omöjligt att kunna följa om man nu skulle vilja det), medan jag i själva verket som så många andra härliga kollegor i branschen faktiskt lever ett mer ”normal-liv”.

Så har du en sån där macka-dag någon gång ibland, stressa inte upp dig, se helheten, och njut lite extra av den där mackan istället;) det kommer i alla fall jag att göra.

Kram på er ❤

20140810-192005.jpg

Annonser

2 thoughts on “Inte alltid 100%, eller kanske ganska nära 100 ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s