Det går så fort att luggen ställer sig snett bakåt och ger mig en look ala Berguv.

Jag far fram så fort med dammsugaren att mysbyxorna fladdrar i vinddraget, blicken är lätt stirrig och överdrivet fokuserat, det går så fort att luggen ställer sig snett bakåt och ger mig en look ala Crazy Berguv.

Det kallas frustrationsstädning.

Det händer lite då och då. En av mina grannar brukar tracka mig, hon har sett mig i dörröppningen ett antal gånger i härdigt gnuggandes med det stackars damsugarskaftet. Hon brukar säga ”Är det häxan surtant som städar…?” Bränner av ett leende och jag börjar alltid asgarva av självinsikt.

Idag vart det frustrationsstäding på förmiddagen. Jag är så där i mellanlandet. Ni som har barn på dagis, ni vet, den där dagen när kidsen är ”för sjuka” för att gå på dagis (då de behöver en dag att vila ikapp) men är på toooook för friska för att vara hemma och hålla sig lugna. Som kidsen är då, den där mellan dagen, så var jag idag.

Håller på att lägga en förkylning bakom mig, och är ovanligt klok som en bok (kanske har med Berguvsluggen att göra, Berguvar är väl släkt med Ugglan, och Ugglor sägs ju vara kloka) och tar mig en extra dags vila från träning för att bli hel kvitt det här störande snörvlandet.

Det är bra. All good.

Men fasiken, det där tålamodet är inte det längsta med energipirr som explosivt vaknar till liv i kroppen. Och bor man med en sån där underbar fyraåring som man älskar över allt annat men som också är så extremt lik en att han spelar ut mig på två sekunder uppstår återkommande risker för lite ”let´s get ready to rumble”. För att inte ge familjefriden en Lucia som denna ett abrupt slut tog jag alltså till mitt trick med aggressiv damsugning i förmiddags.

Nu är det rent. Kan man ju säga.

Imorn tror jag att jag är redo att fälla ner luggen och trampa lite…

20140301-155700.jpg

Imorn blir det fart i luggen på ett annat sätt…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s