Att tillhöra. Teamwork.

Känslan av tillhörighet, av gemenskap, av teamkänsla är viktig. För mig och säkert för många andra.

Att vara med i ett lag, en grupp, en samling individer som agerar tillsammans sida vid sida för varandra. Viktigt.

Bara för att man är en samling personer behöver det dock inte betyda att man är en grupp. Att vara en grupp är något man är tillsammans, inte som individer bredvid varandra. Att man har en roll, att man har betydelse, att man agerar för varandra, med varandra, att man bryr sig om varandra och bryr sig om sitt team. Ibland backar man och ibland kliver man fram, för det behöver teamet.

När jag spelade volleyboll älskade jag mitt lag. Jag var varken den som hoppade högst, slog hårdast, servade best, sprang snabbast. Min roll var nog snarare att agera ”klister”. Den som håller ihop. Hoppar in när det behövs, när det var dags för ”ett ess i rockärmen”. Satt på bänken och peppade resten, även om jag allra helst ville vara stjärna på planen. Jag gjorde stora banderoller när vi kvalade upp i div 1, fixade uppvärmningsmusik, tryckte lagtröjor till turneringarna. Jag hade en roll i mitt lag. Jag älskade det. Det gav mersmak. det gjorde att jag sökte mig till andra slags ”lag”.

I dag har jag turen att få vara med i flera olika team, med olika roller. Team Nybroplan, Team Incycle, Team Express, She Rides och så klart min fina familj.

Att tillhöra. Att få vara en del. Att få dela med sig. Att få ta del. Det är viktigt.

Det bästa är att vi kan skapa det här tillsammans. Vi kan skapa grupper som ger gemenskap, tillhörighet, betydelse. Och vi kan göra det precis hur magiskt vi bara vill, bara vi hjälps åt. Tillsammans är nyckelordet.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s