Åren gör mig hel och braig.

Kollade en extra gång i spegeln när jag gick förbi toaletten här hemma. Mysbrallor på, håret sniskan och mascaran en bit under ögonen.

Gav mig själv en nick och gick vidare till soffan.

Kom på att det var ett bra tag sedan jag orkade lägga min energi på att vara missnöjd.

Förändringen har inte skett utanpå, utan inuti. Jag har fortfarande kvar de ”skavanker” som jag har nojjat över i hur många år som helst. De finns kvar och kommer nog finnas där för alltid. Och visst har jag dagar när jag suckar och känner mig ”fel”, då jag önskar mig vara något annat än vad jag är. Men det händer allt mer sällan.

Kanske för att jag hittat så många fler bra saker att fokusera på. Kanske för att jag blivit mer givmild och snäll mot mig själv, kanske för att jag kan plocka lite krav från mig själv, inse att jag som alla andra är människa och att vi människor kommer i olika former. Kanske har åren som gått, erfarenheterna jag fått gjort mig mer trygg och hel. Vad det än är så är jag glad för att det har hänt.

Att vara missnöjd är enormt energikrävande och glädjedödande. Jag är tacksam för att jag idag och så många andra dagar kan se förbi min ”skavanker” och istället se de där braiga sakerna jag är.

Så visst hade persikohy och toppiga tuttar varit fab, men jag väljer ännu hellre den livet gjort mig till om det innebär att jag får vara trygg i mig själv, den jag är precis just nu. Hur känner du?

20140318-211751.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s