Amazing combo i all enkelhet

Här om dagen läste jag ett recept som lät så där otroligt smaskens att det satte sig i min hjärna. Det var fantastiska Lindas recept på ”Vackra rödbetsbiffar med fetaostkräm” som lockade. Jag tokälskar kombinationen rödbetor+fetaost.

Till skillnad mot Linda så är jag något av en latmask när det kommer till min middag många gånger. Så med inspiration av Lindas fina recept gjorde jag mig idag en ”lat-mans-variant”.

Ugnsrostade rödbetor med smulat fetaost på. Några morötter fick också plats på plåten, de blev så ensamma kvar i kylskåpet och tjatade till sig en plats bredvid sina röda kompisar. Olivolja och mumsigt grovsalt. Vips in i ugnen på 225 grader tills rotfrukterna är genomstekta och fått en fin yta (ni vet jag gillar när det är lite knaprigt i kanten).

Fetaost smulades över och bredvid på tallriken landade några skivor jamon serrano och salami rustico.

 20141105-202112.jpg

20141105-191004.jpg

20141105-191012.jpg

20141105-191019.jpg

 

I helgen ska jag ta mig tiden att testa ”det riktiga” receptet, längtar redan. Tusen tack Linda för inspirationen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s