Mindfulness gör oss vackra

Jag tänker på insidan. Vad som händer med vårt ”skal” kanske bara är en bonus.

Till exempel yoga får oss att känna. När vi känner blir vi mänskliga. När vi blir mänskliga tar vi hänsyn till vår omgivning och istället för att roffa åt oss och sätta oss själva i centrum kan vi släppa in de andra. I vår värld och vi kan ta del av deras värld.

Jag ser det varje dag på väg in till jobbet, på bussen, på tunnelbanan, på gatan. Det som gäller är ”me, me, me”. Vi struntar i om någon annan skulle behöva sittplatsen bättre än oss. Vi struntar i om någon har svårt att ta sig fram, stressar förbi och glömmer direkt den andra människans behov. Behöver någon hjälp är det deras problem, i alla fall inte vårt.

Stannar du upp och ser andra, ler mot dem, hjälper dem kommer du se hur förvånade de blir. För det inte en självklarhet, det är en ovanlighet.

Hade vi gett oss själva mer tid, gett oss själva mer kärlek, gett oss själva mer bekräftelse, gett oss själva mer utrymme att känna så är jag övertygad om att vi skulle bli mer generösa mot andra.

Jag tänker mindfulness i ett större perspektiv, hitta sätt att hitta sig själv. Kan absolut vara positioner på en yogamatta, men det kan lika gärna vara en stund i ett lugn där man låter det runtomkring bara vara. Där man bara är.

Så mindfulness gör oss vackra.

Släpp in dig själv så orkar du släppa in omvärlden också.

sunshine

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s