Killarna behövs också för att tjejerna ska få mer plats i idrotten?

På planet hem från Grekland lästa jag en debattartikel i Aftonbladet om kvinnliga idrottare, om deras kamp för att bli värdesatta lika mycket som sina manliga kollegor. Att tjejers prestationer fortfarande ses som mindre än killars. Att det är dags att sluta förminska kvinnliga atleter.

Jag tänker på alla otroliga kvinnliga och manliga förebilder jag själv har inom träning och idrott. De är grymma, oavsett om de är tjejer eller killar.

Och jag ska erkänna att jag inte är den person som allra mest håller koll på resultat inom sport som rapporteras, faktiskt inte håller så mycket koll på sport i allmänhet i tv och tidningar, därför har jag kanske inte lagt märke till att det faktiskt fortfarande är så här.

Det som skrevs i Aftonbladet som jag fastnade för var tankar kring att nu har faktiskt tjejerna gång på gång bevisat vad de kan, stridit för rättvisa, tagit för sig etc och det kanske är på tiden att killarna i större utsträckning är med och skapar rättvisa?

Om det ska bli rättvist så måste de komma från två håll. Tycker det låter toppen. Att vi alla oavsett kön får hjälpas åt att se till att alla värdesätts lika mycket oavsett kön.

Eller hur?

Vill ni läsa det jag läste? Gör det HÄR.

20140921-205755.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s