Stop the glorification of busy.

Det är alldeles tyst runt mig, har tänt några ljus, sippar på ett glas rött vin och surfar runt på datorn.

Sofie Ringsten delade följande citat ”Stop the glorfication of busy” på Facebook. Jag gillar det. Det får mig att tänka.

För jag är en av dem som ofta hetsar runt och vill vara så där supereffektiv, gör tusen saker på en gång utan att egentligen uppleva dem. Sen när jag väl stannar upp och chillar en aning inser jag att det är ju först då jag faktiskt kan reflektera över livet och sortera i hjärta och hjärna vad som händer, vad jag vill, vart jag är på väg och vem jag är.

Jag tycker väldigt mycket om att ”vara på G”, men för att kunna orka med, uppskatta och styra det drivet så hajar jag att jag måste trycka på paus ibland. Pausa det där ”busy” och min egen tanke kring att effektiviteten, det ständiga görandet alltid är det bästa. Ibland är det bra, men inte alltid.

Jag börjar så sakteliga lära mig, att stanna upp, tänka till, känna efter eller bara strunta i allt ibland, det får mig att må riktigt bra. Så bra att jag borde göra det oftare.

Ibland sker det på yogamattan (eller den totalt opretentiösa IKEA-pläden), ibland med en kaffe i handen och en vän mitt emot mig, ibland bara i horisontalläge på soffan till ett skönt humorprogram på TV eller bara rent av stirrandes ut i mörkret en stund innan jag somnar.

För trots allt är livet allt för kort och värdefullt för att vi bara ska rusa igenom det.

Ta hand om er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s